Siyaset Ve Demirel meydanlara iniyor
Paylaş
Ve Demirel meydanlara iniyor

Son olarak bundan 20 yıl önce 'DYP Genel Başkanı' olarak halka hitap eden Demirel, şimdi de CHP'li adaya destek verecek

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 'Genel Başkan' olarak katıldığı 1991 seçimleri ve Köşk’e çıkıp aktif siyaseti bıraktığı 1993 yılından sonra CHP'li adaya destek olmak için ilk kez meydanlara iniyor.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’in haberine göre Süleyman Demirel, CHP Aydın adayı Prof. Metin Lütfi Baydar’a destek olacak. Demirel miting meydanlarında halka son olarak 20 yıl önce, 1991 Genel Seçim çalışmalarında DYP Genel Başkanı olarak hitap etmişti.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü olan Prof. Baydar’a destek olacağı ifade edilen Demirel’in önümüzdeki günlerde CHP'nin Aydın’da düzenleyeceği etkinliğe katılarak Başbakanlık ve DYP Genel Başkanlığını bıraktığı 16 Mayıs 1993 tarihinden sonra ilk kez siyaset meydanlarına dönecek.

Konu ile ilgili Çakırözer’e konuşan Prof. Baydar ise “CHP’li Çine Belediyesi 15 Mayıs’ta yaylada Keçi Şenlikleri düzenleyecek. CHP’nin Aydın milletvekili adayları olarak Cumhurbaşkanımız Demirel’e davette bulunduk. Bir aksilik olmazsa katılacağını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanının buraya katılmasının manasını malum olan anlar...” dedi.

CUMHURİYET