Bilim - Teknoloji ...Ve işlem tamam!
Paylaş
...Ve işlem tamam!

Steam Controller, oyun kolu dünyasına getireceği yeniliklerle beraber karşımıza çıkmaya hazır!

Valve, bir süredir Steam Controller oyun kolu üzerinde büyük bir uğraş göstermekteydi ve görünene göre kolun sahip olacağı son tasarımda kesin karar verilmiş durumda. Steam Controller'ın, Valve'nin Linux tabanlı ve oyun odaklı işletim sistemi SteamOS ve oturma odalarında kendilerine rahatlıkla yer bulabilecek oyun bilgisayarları, Steam Machines, ile aynı anda satışa sunulması bekleniyor.

Steam Controller ile alışıldık oyun kolları arasında benzerlikler bulunsa da, Valve tarafından Steam Controller'a bazı önemli farklılıklar da getirilmiş bulunuyor. Steam Controller'ın arkasında yatan düşünce, kullanıcıların, klasik konsol benzeri oyunların yanı sıra klavye ve fare ile oynanması düşünülerek tasarlanmış olan, gerçek zamanlı strateji oyunları gibi oyunları da oynamalarına imkan tanımak idi. Steam Controller, aslında Eylül 2013 tarihinde tanıtılmıştı ancak arada geçen zaman içerisinde, bu cihaz da kayda değer tasarım değişikliklerine sahne oldu.

Origin PC CEO'su Kevin Wasielewski'nin söylediğine göre, Steam Controller, Mart ayındaki Game Developers Conference'ta da karşımıza çıkacak. GameSpot'a konuşan Wasielewski: "(Valve) kontrol kolunu tanıttı ve ardından bazı kullanıcı geribildirimleri sayesinde kolu tekrar tasarladı; sonra bir miktar daha kullanıcı geribildirimi aldı ve tekrar düzenlemeler yaptı. Bu şekilde üç veya dört kez çalıştılar. Ve şimdi her şey tamamlandı. Artık üretime geçiyorlar ve daha fazla detayı duyuracakları zaman da GDC olacak."

Steam Controller'ın orijinal tanıtımı, dokunmatik yüzeylere ve dokunuş geribildirimine sahip bir ürünü gösterirken, en son yayınlanan fotoğraflarda, bu kola bir de dört noktalı yön kontrolü eklendiği görülüyor. Karşımıza nasıl bir ürünün çıkacağını ise, muhtemelen 2 ay sonra kesin olarak görebileceğiz...

Haberin Devamı

Resimlerle: Dünden bugüne oyun konsolları!

Kaynak: CHIP Online