Gündem Ve kar geri döndü

Ve kar geri döndü

Paylaş
Ve kar geri döndü

İstanbul'da beklenen kar, gece saatlerinden itibaren tekrar başladı. Hava muhalefeti nedeniyle vapur ve uçak seferlerinde de iptaller var

İstanbul'da dünden beri devam eden yağış, gece saatlerinden itibarene yerini karla karışık yağmura bıraktı. Karla karışık yağmur özelliakle Avrupa Yakası'nda etkili olurken, saat 03.00 sıralarında Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

>> KAR BALKANLARDAN GELİYOR

Üsküdar Çamlıca Tepesi, Beykoz Kavacık ve Çavuşbaşı'nda kar yağışı yollarda ve araçların üzerinde tutmaya başladı. Anadolu Yakası Hadımköy'de de kar yağışı görülmeye başlandı.

Trafikte yaşanacak aksamalara karşı vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmaları isteniyor.

Haberin Devamı

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, karla karışık yağmurun, sabah saatlerinden itibaren de il genelinde kara dönüşeceği bildirildi. İstanbul'da perşembe ve cuma günü kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte aralıklarla devam etmesi, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtilirken, Merkez Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yetkilileri, muhtemel ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Belediye'nin ve tuzlama ve kar küreme araçlarının ise hazırlıkları devam ediyor.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 seferlerini iptal etti. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot, saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 7.30'daki Yalova/Yenikapı deniz otobüsü, 09.30'daki Bursa-Yenikapı deniz otobüsü, 08.00'daki Armutlu-Armutlutk/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferinin yapılmayacağını duyurdu.

HAVADA DA İPTALLER VAR

Yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle iç ve dış hat seferlerinde karşılıklı toplam 62 sefer iptal edildi.İç hatlarda özellikle Ankara, Antalya ve İzmir seferlerinin iptal edilmesi dikkat çekti. Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışlarda uçuş trafiğini aksatacak herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen karşı meydanlarda yaşanan olumsuzluklar iç hatlarda 21, dış hat seferlerinde de 41 uçuşun iptal edilmesine neden oldu. Türk Hava Yolları (THY)'nın İstanbul’dan Ankara’ya yapılması planlanan TK-2128, TK2130, TK-2150 ,TK2131, TK-2129, TK-2151 sefer sayılı uçuşlarıyla İstanbul’dan İzmir’e TK-2320, TK2312, TK-2321, TK-2313, TK-2326, TK-2327 sefer sayılı uçuşları iptal edildi. Fırtınanın etkili olduğu Antalya’da ise bazı seferler iptal edildi. Dış hatlarda iptal edilen seferler ise şunlar; Tiflis, Amsterdam, Hamburg Napoli, Kahire, Helsinki , Zagrep, Tiran, Aşkabat, Basel, Madrid.

Haberin Devamı

THY UYARDI

Haberin Devamı

Öte yandan THY internet sitesinden yaptığı açıklamada uçuşu olan yolcularını uyardı. Açıklamada, “Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi’nden veya web sitemiz üzerinden kalkış varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz. Eğer uçuşunuz iptal olmuş ise mağdur olmamanız için lütfen havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi’nden onay alınız" denildi.