Bilim - Teknoloji ...Ve Nokia geri döndü!
Paylaş
...Ve Nokia geri döndü!

"Artık bitti" denilen Nokia'nın Windows Phone ve Lumia cepleri ile geldiği nokta, göz kamaştırıyor!

Nokia bir zamanlar akıllı telefon piyasasının yarısından fazlasını kontrol eden bir devdi. Ancak Symbian işletim sistemi iOS ve Android karşısında dayanamadı ve sonunda firmanın Microsoft'ta satılmasına kadar gelen süreç başlamış oldu.

Haberin Devamı

Ancak Nokia'nın üçüncü çeyrek için açıkladığı rakamlar, Windows Phone ile beraber markanın yeniden yükselişe geçtiğini doğruluyor. Üçüncü çeyrekte 8 milyon adet Lumia telefon satan Nokia böylece Windows Phone eko sistemine büyük güç katmış oldu.

Nokia ikinci çeyrekte ise 7.4 milyon Lumia satışı gerçekleştirmişti. Bu rakamlar, geçen yılın aynı dönemine göre ise iki kat artış anlamına geliyor.

Nokia aynı zamanda dünyadaki tüm Windows Phone satışlarının yüzde 89'unu gerçekleştiriyor. HTC yüzde 7,7 ile ikinci sırada geliyor. Samsung ise yüzde 1,8 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınma işlemleri tamamlandığında, 2014 başından itibaren telefon satışlarının çok daha fazla artması bekleniyor. Nokia'nın satın alınmasından sonra HTC'nin Windows Phone telefonlardan uzaklaşacağını açıklamasının da bunda etkisi olacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Nokia'nın cep telefonu test laboratuarı

Kaynak: CHIP Online