Siyaset Veda gibi sözler
Paylaş
Veda gibi sözler

AB Bakanı Egemen Bağış'ın her yıl verdiği iftar yemeğinde "Bu belki de benim AB Bakanı olarak sizinle son iftarımız" ifadesini kullandı

AB Bakanı Egemen Bağış'ın her yıl verdiği, Ankara'daki AB Büyükelçileri, Türkiye'deki farklı din grupları temsilcilerini ağırladığı iftarda yağmur süprizi yaşandı.

Ankara Cer Modern'in bahçesinde iftar saatinde başlayan yağmur, davetlilerin masaları bırakarak, müze binası içine kaçmalarına yol açtı. İftar bina içinde kurulan kokteyl düzeneğiyle devam etti.

Bakan Bağış yaptığı konuşmada yağmur sürprizi ile Türkiye'nin AB üyelik sürecini birleştirerek, "Ne müzakereler kolay, ne fasıl açmak kolay ne de bir AB iftarı yapmak kolay" dedi.

VEDA GİBİ SÖZLER

Bakan Bağış'ın konuşmasında dikkat çeken nokta mesai arkadaşlarıyla AB Büyükelçileri ve basın mensuplarına yönelik 'veda'ya benzeyen sözleri oldu.

"Bu belki de benim AB Bakanı olarak sizinle son iftarımız' diyen Bağış, ancak ne olursa olsun, hangi sıfatla olursa olsun AB süreci için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Bakan Bağış, konuşmasından sonra veda sözlerini hatırlatan gazetecilere, "Yarın ne olacağımız belli değil. O yüzden helalleşiyorum" dedi.

Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi bir göreve aday olup olmayacağı da sorulan Bağış, "AK Parti'de kural vardır. Bizim partimizde makamlara aday olunmaz. Bizler sadece içinde olduğumuz görev için iddialı olabiliriz. Başka bir görev için iddialı olmayız" yanıtını verdi.

Haberin Devamı