Veganların severek yiyeceği 5 tarif

Hayvansal gıdaların olmadığı bir beslenme türü olan vegan beslenme, veganlar için yemek çeşitliliğini kısıtlıyor. Veganların rahatlıkla tüketebileceği birbirinden lezzetli vegan tarifler haberimizde.

08 Ekim 2020, Perşembe 15:16 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
İsveç usulu vegan ıspanak çorbası tarifi

İsveç usulu vegan ıspanak çorbası tarifi

İsveç usulu vegan ıspanak çorbası malzemeleri

  • 700 gram ıspanak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet sebze bulyon
  • 2 çorba kaşığı kinoa tozu
  • Yarım mor lahana
  • 4 adet mandalina suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak su

İsveç usulü vegan ıspanak çorbası yapılışı

Patates ve havucu yumuşayana kadar haşlayın. Temizleyin ve kenara ayırın. Diğer tüm malzemeleri blendera yerleştirin ve yüksek hızda tamamen pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çalıştırın. Patates ve havucu suyla birlikte ekleyin ve orta ateşte 4-5 dakika kaynamaya bırakın. İnce dilimlenmiş mor lahana ve renkli karabiber ile süsleyin. Mandalina ile servis edin.


Vejeburger tarifi

Vejeburger tarifi

Vejeburger malzemeleri

  • 4 adet portobello mantarı
  • 1 su bardağı su
  • 1/3 su bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı taze biberiye
  • 1 adet beyaz soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • Yarım demet roka

Vejeburger yapılışı

Portobello mantarlerını yıkayıp, kuruladıktan sonra saplarını kesin. 1 su bardağı su, soya sosu ve taze biberiyeyi karıştırın ve mantarın baş kısımlarını bu sosa koyup, buzdolabınızda 30 dakika kadar bekletin. Beyaz soğanı kalın ve yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın. Önceden zeytinyağı ile ısıttığınız tavaya soğanlarınızı atın ve kavurun. Balsamik sirke ekleyerek karamelize edin. Kırmızı dolmalık biberin içini temizledikten sonra şeritler halinde kesin. Yüksek ısıda ısıttığınız tavanızda, beklettiğiniz mantar karışımını ve kırmızıbiberleri karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Hamburger ekmeklerinizin tabanına önce rokayı dağıtın. Mantar karışımınızı da yerleştirdikten sonra karamelize ettiğiniz soğanlardan ekleyin, burgerlerinizi kapatın.


Vegan salata tarifi

Vegan salata tarifi

Vegan salata malzemeleri

  • Kıvırcık
  • Taze fasulye
  • Turp
  • Kara lahana
  • Salatalık

Vegan salata yapılışı

Tüm malzemeleri, güzelce yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Zeytinyağı, limon ya da balzamik sirke ile tatlandırarak servis yapın.


Vagan İsveç köftesi tarifi

Vagan İsveç köftesi tarifi

Vegan İsveç köftesi malzemeleri

  • 100 gram granül bezelye proteini
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı ve yeşil biber
  • 1 büyük karalahana yaprağı
  • 200 gram nohut unu
  • 4 çorba kaşığı bitkisel maya
  • 1 vegan sebze bulyon
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 200 ml soya sütü
  • 2 çay kaşığı vegan hardal
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 100 mililitre sıcak su
  • Taze nane yaprakları
  • Lingonberry reçeli

Vegan İsveç köftesi yapılışı

Bezelye granüllerini sıcak suda 5 dakika bekletin, kabardığında süzgeç yardımıyla süzün ve kenara koyun. Soğan, zeytinyağı, sarımsak, karalahana yaprağı, biberler, nohut unu, 2 kaşık maya, vegan bulyon ve bir tutam tuzu blender'ın içine yerleştirin, bezelye granüllerini de ekleyerek yüksek hızda iyice karışıp hamur haline gelene kadar çalıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin ve fırını 200 dereceye ayarlayın. Elde ettiğiniz hamurdan yuvarlak küçük toplar yapıp fırın tepsisi içine yerleştirin. Üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Ayrı bir wok tavasında Hindistan cevizi yağı, 2 kaşık bitkisel maya, soya sütü, su, hardal, un ve soya sosunu topaklanmaya kalmayana kadar kısık ateşte karıştırın. Beşamel sosu kıvamına gelince, fırından çıkardığınız sebze toplarını içine atarak karıştırın. Taze nane yaprakları ve biberiye ile süsleyebilir, lingonberry reçeli ile servis edebilirsiniz.


Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi

Yaban mersinli vegan maş fasülyesi tarifi

Yaban mersinli vegan maş fasulyesi malzemeleri

  • 1 bardak maş fasulyesi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet chili biberi
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 60 gram yaban mersini
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • Çeyrek demet yeşil soğan
  • 3 adet mandalinanın suyu

Yaban mersinli vegan maş fasulyesi yapılışı

Maş fasulyelerini ılık suda 2-3 saat bekletin, süzün, 20 dakika boyunca fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve kenara koyun. Bir tavada sarımsak ve soğanı zeytinyağı ile karıştırarak karamelize edin. Ardından üç renk biberleri küçük küçük doğrayarak ekleyip soya sosunu da katıp orta ateşte pembeleşinceye kadar pişirmeye devam edin. Diğer kalan tüm malzemeleri tavaya atarak bir dakika iyice karışana kadar çevirin. Maş fasulyelerini tavaya aktaralım ve 2-3 dakika yüksek ateşte mandalina suyunu çekip sosla iyice karışıncaya kadar çevirin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kök sebzelerle yapılan yemek tarifleri