Gaziantep Veliler 'Birlikte Daha Güçlüyüz' projesi ile eğitime dahil ediliyor

Veliler 'Birlikte Daha Güçlüyüz' projesi ile eğitime dahil ediliyor

Paylaş
Veliler 'Birlikte Daha Güçlüyüz' projesi ile eğitime dahil ediliyor

Veliler 'Birlikte Daha Güçlüyüz' projesi ile eğitime dahil ediliyor

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Hayriye Osman Külekçi İlkokulu’nda öğretmenlerin geliştirdiği 'Birlikte Daha Güçlüyüz' projesi ile veliler okulda öğrencilerle birlikte etkinliklere katılarak eğitimde rol alıyor.

Narlıtepe Mahallesi'nde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Hayriye Osman Külekçi İlkokulu'nda öğretmenler geliştirdikleri projelerle velilerin de derslerde öğrencilerle birlikte sürece dahil olmasını sağlıyor. İkinci sınıf öğretmenlerinden Sevda Sungur tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning projesi kapsamında yürütülen 'Birlikte Daha Güçlüyüz' adlı proje ile öğrenci velileri sınıfta öğrencileriyle birlikte birçok faaliyete katılarak etkinlikler gerçekleştiriyor. Okul Müdürü Yusuf Sökmen veli öğrenci odaklı projelerin başarıyla uygulandığını ifade ederek velilerin eğitime bu yolla önemli katkılar sağladığının da altını çizdi. Gaziantep Valisi Davut Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’den büyük destek gördüklerini de sözlerine ekleyen Okul Müdürü Yusuf Sökmen eğitim odaklı projeleri okul genelinde yaygınlaştırdıklarını da belirtti.

'ÇOCUKLARININ BAŞARISI İÇİN ÇABA HARCAYAN AİLELER SÜRECİN DIŞINDA TUTULAMAZ'

Projeyi hazırlayan Sevda Sungur, sonuçlardan memnun olduklarını ifade ederek “Öğrenme süreci çocuğun doğumuyla ailede başlar, planlı programlı bir kurum olan okulda devam eder. Bireyin gelecekteki hayatında en belirleyici rolü okullar belirler. Esas olan öğrencinin nitelikli yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması ise çocuklarının başarısı için çaba harcayan aileler sürecin dışında tutulamaz. Özellikle de ilkokul kademesinde ailelerle olan sağlıklı iletişimin çocukların gelecekteki başarılarında önemi çok büyüktür. Bu doğrultuda projemiz veli-öğretmen-öğrenci işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Şu ana kadar önemli gelişmeler yaşadık. Velilerimizin uygulamalı derslere ilgisi yoğun. Öğrencilerimizin bu yolla elde ettiği kazanımların kalıcı olduğunu düşünüyoruz. Diğer taraftan öğrenciler eğitim sürecinde de velileriyle zaman geçirme imkânı buluyor” dedi.

Projenin belirlenen takvime göre ikinci yarı yılın başına kadar devam edeceği de ifade edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı