Kültür - Sanat Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera'dan Nuri Bilge Ceylan'a övgü
Paylaş
Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera'dan Nuri Bilge Ceylan'a övgü

Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera, bu yıl jüride yer alan Nuri Bilge Ceylan’ın, yaşayan en büyük yönetmenlerden biri olduğunu söyledi. Barbera ayrıca, Türkiye’de yeni jenerasyonun ilgi çekici filmler ürettiğini ve bunun da Türk Sineması’na daha çok dikkat kesilmelerini sağladığını söyledi

Alberto Barbera, Cannes Film Festivali’nden geçen yıl büyük ödülle dönen Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın da jüri üyeleri arasında yer aldığı, Emin Alper’in “Abluka” filmiyle “Altın Aslan”, Senem Tüzen’in ise “Ana Yurdu” adlı ilk uzun metrajıyla “Geleceğin Aslanı” ödülleri için yarışacağı festivalin programının açıklanmasının ardından Doğan Haber Ajansı’na konuştu.

Haberin Devamı

Nuri Bilge Ceylan sinemasına hayran olduğunu ifade eden Barbera bunu, “Onun yaşayan en büyük yönetmenlerden biri olduğunu düşünüyorum. ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ adlı filmi, son 15 yılda üretilmiş en iyi filmler arasında. Eğer günümüzün en iyi 10 yönetmeni listesini yapmam gerekirse, hiç şüphesiz bunlar arasında Nuri Bilge Ceylan da var” sözleriyle destekledi.

Ceylan’ı jüride görmenin kendisi için büyük bir memnuniyet ve onur olduğunu söyleyen Barbera, “Onun filmlerinden hiçbiri bugüne kadar Venedik’te yarışmadı. Umarım bundan sonra o da olur. Buna rağmen ona jürilik teklif ettiğimde hemen kabul etti” dedi.

Barbera, Cannes Film Festivali’nin düzenlediği bir akşam yemeğinde tanıştığı Ceylan’a jürilik teklifini burada yaptığını, “Ona, sinemasına ne kadar hayran olduğumu söyledim ve o an, jüri üyeliği teklifi yapmaktan çekinmedim. Bunu yazılı olarak da yaptım. O da bunu memnuniyetle kabul etti. O’nu ikna etmek kolay oldu” şeklinde anlattı.

Haberin Devamı

"TÜRK SİNEMASI İLGİ ÇEKİCİ OLMAYA BAŞLADI"

Artık hemen her yıl Venedik’te, Türk Sineması’nın genç te

72. Venedik Film Festivali, 2-12 Eylül tarihleri arasında, Lido Adası’nda düzenlenecek.

DHA