Seyahat Venezuela dünya haritasında nerede? Venezuela'nın başkenti neresidir? Haritası...

Venezuela dünya haritasında nerede? Venezuela'nın başkenti neresidir? Haritası...

Paylaş
Venezuela dünya haritasında nerede? Venezuela'nın başkenti neresidir? Haritası...

Venezuela'da siyasi nedenlerden yaşanan gerilimler tüm dünyada yankı buluyor. Bugün yaşanan olaylar sonrası ülke bir kez daha gündem oldu. Vatandaşlar da gelişmelerin ardından bir kez daha "Venezuela nerede?" ve "Venezuela'nın başkenti neresidir?" sorularına cevap aradı. İşte Venezuela hakkında bilmeniz gerekenler ve Venezuela'da gezilecek yerler.

Venezuela'nın siyasi isimleri Juan Guaido ile Nicolas Maduro arasındaki gerilim tüm dünyada yankı uyandırınca, insanlar Venezuela hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istedi. Ülke hakkında detaylı bilgiye sahip olmayanlar, "Venezuela nerede, Venezuela'nın başkenti neresidir?" sorularına yanıt aramaya çalıştı. Venezuela'nın resmi adı Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti (República Bolivariana de Venezuela)'dir.

Haberin Devamı

Venezuela nerede?

Venezuela, Güney Amerika'da yer alan bir ülkedir. Yani Venezuela Amerika Kıtası’nda yer almaktadır. Ülkeyle ilgili en çok merak edilenler arasında ise resmi dilin yer aldığını söylemiştik. Hemen belirtelim ki Venezuela’nın resmi dili İspanyolcadır. Öte yandan ülkenin resmi adı ise İspanyolca República Bolivariana de Venezuela olup Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti anlamına gelir. Kuzeyinde Karayip Denizi, doğusunda Guyana, güneyinde Brezilya ve batısında Kolombiya ile çevrilidir.

Ülkenin başkenti Caracas'tır.

Güney Amerika'nın kuzeyinde, Karayip Denizi ve Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında, Kolombiya ile Guyana arasında yer alır. 8 00 Kuzey enlemi, 66 00 Batı boylamında, Güney Amerika, Orta Amerika ve Karayipler ile sınırlı.

Haberin Devamı

Tropikal iklime sahiptir. Kuzeybatıda And Dağları ve Maracaibo ovaları, orta kısımda ovalar, güneydoğuda Guyana dağlık arazisi yer alır.

Venezuela nüfusu ve para birimi

Venezuela’nın nüfusunun 32 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ülkede geçerli para birimi ise Venezuela bolivarıdır.

Venezuela'ya nasıl gidilir?

Venezuela'ya Türkiye'den direkt uçuş yok. Ancak Paris, Roma, Madrid ve Lizbon'dan aktarmalı olarak Caracas'a ulaşabilirsiniz.

Venezuela'da gezilecek yerler

1- Canaima Ulusal Parkı

Canaima Ulusal Parkı (Canamia National Park), 30 bin kilometrelik bir alana kurulmuş. 1994'ten bu yanan UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan park, huzurun ve doğayla iç içe olmanın doğru noktası.

2-Morrocoy Ulusal Parkı

Morrocoy National Park (Morccoy Ulusal Parkı), biyoçeşitlilik bakımından oldukça zengin olmasının yan sıra tertemi sahilleriyle ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken doğal bir güzellik.

3- El Ávila Ulusal Parkı

El Ávila National Park (El Ávila Ulusal Parkı), doğa ile iç içe olmayı ve uzun yürüyüşler yapmayı seven kişiler için eşsiz bir rota.