Spor Ver kupayı, al ayakkabıyı

Ver kupayı, al ayakkabıyı

Paylaş
Ver kupayı, al ayakkabıyı

Ver kupayı, al ayakkabıyı

İkinci ligdeki mücadelesini namağlup devam ettiren Antalya Halk Eğitim Spor Masa Tenisi Kız Takımı, yıpranan spor ayakkabılarını yenilemek için para bulamayınca Aksaray´da kazandıkları Yıldızlar B Grubu 1´incilik kupasını bir hayırsevere vererek karşılığında 3 çift spor ayakkabısı aldı.

Terfi Ligi´ni Türkiye Şampiyonu olarak bitirip 2´nci lige yükselen ve 15 maçtır yenilmeyen Antalya Halk Eğitim Spor Masa Tenisi Kız Takımı´nda bir dram yaşanıyor. İlgili kurumlardan yeterli desteği alamadığı için ihtiyaçlarını kendi imkanları ile karşılamaya çalışan kulüp, Aksaray´da yapılan müsabakalarda kazandıkları Yıldızlar B Grubu 1´incilik kupasını masa tenisine ilgisi olan bir hayırsevere vererek, karşılığında 3 çift spor ayakkabısı aldı.

´ÇARESİZ KALDIK´

Çaresiz kaldıkları için böyle bir şey yaptıklarını söyleyen Antrenör Yahya Gürcüm, "Oyuncularımın spor ayakkabıları çok eskimişti. Ama bizim bunu karşılayacak gücümüz yoktu. İlk önce oyuncularımızın okuduğu okul yöneticileri ile temasa geçtik. Kazandığımız kupayı onlara gönderip 3 çift ayakkabı istedik. Önce kabul ettiler ama daha sonra onlar da maddi sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek ayakkabıları alamayacaklarını bildirdiler" dedi.

´KUPAYI GERİ ALDIK´

Bu haber üzerine okula giderek kupayı geri aldıklarını belirten Gürcüm, "Birkaç gün sonra masa tenisine ilgi duyan bir hayırseverle karşılaştık. Kendisine de şakayla karışık aynı teklifi yaptım, o da kabul etti. Bunun üzerine kendisine kupayı verip karşılığında 3 çift ayakkabı aldık. Şu anda takımdaki kızlarımız bu ayakkabılarla maçlara çıkıyor. Biz de böyle bir yöntemi tercih etmezdik ama çaresiz kaldık. Yine de kimseden şikayetçi değiliz. Biz işimizi yapıp ülkemiz adına daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz" diye konuştu.

´OYUNCULAR ETKİLENDİ´

Takımın büyük zorluklarla mücadele ettiğini belirten Masa Tenisi İl Temsilcisi Kürşat Çavuşoğlu, yol parası bulamadıkları için şehir dışı müsabakalara yedek oyuncusuz katıldıklarını söyledi. Kupalarını ayakkabı karşılığında vermelerinin takımı psikolojik olarak etkilediğini kaydeden Çavuşoğlu, "Şu çocukların antrenman yaptıkları yer Türkiye´ye yakışıyor mu? Böyle yetenekli gençler böyle mi ödüllendirilmeliydi? Bu güne kadar başarılarımızdan dolayı bizi alkışlayan tek bir yetkili olmadı. Biz ne para ne pul istiyoruz. Bu çocuklara biraz sevgi, biraz ilgi göstersinler yeter" dedi.

´EMEĞİMİZİ VERDİK´

Devlet bursu ile okuyan aynı zamanda masa tenisi takımında görev yapan 14 yaşındaki Nermin Canter, 13 yaşındaki Selin Yüksel ve 14 yaşındaki Burçak Baş, kupalarını ayakkabı karşılığında vermenin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Biz o kupayı alın teri dökerek aldık. O bizim emeğimizdi. Ama ayakkabılarımız çok yıprandığı için böyle bir yol seçildi. Keşke devlet büyüklerimiz bize biraz ilgi gösterseydi de kupamızı vermeseydik. Ama bu tür şeyler bizim daha azimli olmamızı sağlıyor. Şu ana kadar 15 maçta hiçbir takıma yenilmedik. Bundan sonra da aynı seriyi devam ettirip 1´inci lige çıkacağız" dedi.

´BU İŞ YÜCE DİVANLIK´

Kupa skandalı ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, konuyla ilgili derhal araştırma başlatacağını söyledi. Söz konusu kulübün Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı olduğunu dile getiren Yapsakaloğlu, "Eğer böyle bir şey varsa bu büyük bir skandal, yüce divanlık bir olaydır. Böyle bir şey olmamalıydı. Ben derhal kulüp ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçip inceleme başlattıracağım" dedi.

´YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK´

Kulüp sorumluluğunun kendilerinde olduğunu kabul etmeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spordan Sorumlu Şube Müdürü Özer Bedir ise kupa skandalına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu kulübün bizimle hiçbir bağı yok. bu nedenle bizim kurumumuzun buraya destek vermesi söz konusu olamaz. Benim faaliyetlerime katılmayan bir kulübe nasıl olur da destek sağlarım. Bu kulübün sorumluluğu tamamen Gençlik Spor İl Müdürlüğü´nde."

Salim UZUN /ANTALYA-DHA

3

Haberin Devamı