Yaşam Verdiği 125 kiloyu konserle kutladı

Verdiği 125 kiloyu konserle kutladı

Paylaş
Verdiği 125 kiloyu konserle kutladı

Kanun sanatçısı Mustafa Nebi Bükülmez, 240 kilogram girdiği hastanede 125 kilogram zayıflamasını, hastane odasında saz arkadaşlarıyla verdiği mini konserle kutladı

Kültür Bakanlığı Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda kanun sanatçısı olarak görev yapan Mustafa Nebi Bükülmez, 240 kilogram girdiği Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 125 kilogram zayıflamasını, hastane odasında saz arkadaşlarıyla verdiği mini konserle kutladı. Aşırı kiloya bağlı solunum sıkıntısı şikayetiyle DÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan 61 yaşındaki Bükülmez (61), yapılan tedaviyle 11 ayda 125 kilo verdi.

43 yıllık sanat yaşamında çok sayıda öğrenci yetiştiren ve aşırı kilosu nedeniyle 2 yıldan bu yana çok sevdiği enstrümanı kanunu eline alamayan Bükülmez, uygulanan tedaviyle adeta yaşama yeniden döndü. Verdiği kilolar sayesinde solunum sıkıntısından kurtulan Bükülmez, tedavisini sağlayan doktora hastane odasında saz arkadaşlarıyla verdiği mini konserle teşekkür etti, seslendirilen şarkılara bazı sağlık çalışanları da eşlik etti.

Bükülmez, konser sonrası yaptığı açıklamada, 7 yıldır hızlı seyreden kilo artışı ile 240 kilograma ulaştığını, kiloları nedeniyle yürüyemez ve nefes alamaz hale geldiğini belirterek, solunum sıkıntısı şikayetiyle geldiği hastanede doktorların yakın ilgisi ile 11 ayda 125 kilogram verdiğini söyledi. Aşırı kilosu nedeniyle sanat yaşamından koptuğunu, mesleğini yapamaz hale geldiğini anlatan Bükülmez, şöyle dedi: "Artık eskisinden çok daha iyiyim.

Rahat soluk alıp verebiliyor, kilo kontrolü ile rahat oturabiliyorum. Kilolu olmak çok kötü bir şey. Kilom nedeniyle mesleğimi bırakmak zorunda kalmıştım. Meslektaşlarım benim için sürpriz bir konser tertipledi, çok mutlu oldum. En büyük hayalim sokaklarda rahat bir şekilde yürümek, insanların arasına karışmak, en başta da mesleğime geri dönmek. 43 yılımı verdiğim sahne ve arkadaşlarımdan kopmak istemiyorum."

DÜ Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Kemal Tuzcu da Bükülmez’in sağlık durumuyla ilgili önceleri umutsuz olduklarını belirterek, yakın takip ile hastanın 11 ayda 125 kilogram verdiğini söyledi. Bükülmez’in yaşadığı üzücü olaylardan sonra yeme alışkanlığı ve genetik faktörlere bağlı olarak aşırı kilo aldığını vurgulayan Tuzcu, "Mustafa Bey bize geldiğinde yaklaşık 240 kiloydu. Zor nefes alıyordu ve genel durumu oldukça kötüydü. Yaptığımız yakın takip, diyet ve ilaç tedavisi ile her ay yaklaşık 11 kilo vererek 11 yada 125 kilodan kurtuldu" diye konuştu.


Haberin Devamı

AA