Antalya Vergi Dairesi Başkanı'ndan ATB'ye ziyaret

Vergi Dairesi Başkanı'ndan ATB'ye ziyaret

Paylaş
Vergi Dairesi Başkanı'ndan ATB'ye ziyaret

Vergi Dairesi Başkanı'ndan ATB'ye ziyaret

ANTALYA, (DHA) - VERGİ Dairesi Başkanı Metin Uzun, 30. Vergi Haftası nedeniyle beraberindeki kurum müdürleriyle, Antalya Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret etti. Uzun ve beraberindeki heyeti, ATB Başkanı Ali Çandır, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül, Süleyman Ersan, Hüseyin Simav ve Cüneyt Doğan ağırladı.
ATB Başkanı Ali Çandır, ziyareti nedeniyle Metin Uzun'a teşekkür ederken, Vergi Haftası'nı kutladı. Antalya'nın borcuna sadık bir kent olduğunu kaydeden Çandır, sorumluluğunu zamanında yerine getiren mükellefin ayrı tutulması gerektiğini söyledi. Birikmiş KDV'lerin bir an önce ödenmesini beklediklerini, bunun piyasayı rahatlatacağını dile getiren Çandır, “Biriken KDV'ler makul vadeyle devlet tahvili olarak verilsin" dedi.
ANTALYA BEŞİNCİ İL
Antalya'nın mükellef sıralamasında beşinci il olduğunu aktaran Metin Uzun, ilde borcuna sadık bir yapı olduğuna dikkat çekti. Verginin vatandaşlık görevi olduğunu belirten Uzun, vergisini zamanında ödeyen mükellefin kazançlı olduğunu söyledi. Uzun, KDV ödemelerinin programlama içerisinde bir durum olduğunu belirtti. Mükellef bilgi sistemi ile mükellefi takip ettiklerini, ödemesini düzenli yapan mükellefe mevzuat kapsamında kolaylık sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Uzun, “İyi mükellefin ödüllendirilmesinden yanayız" dedi. Vergi Haftası kapsamında kurumların yanı sıra mükellef ziyaretlerinde de bulunduklarını belirten Uzun, onların görüş ve önerilerini alarak hizmet kalitesini artırma hedefinde olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı