Yaşam Verizon AOL İçin 4.4 Milyar Dolar Ödedi

Verizon AOL İçin 4.4 Milyar Dolar Ödedi

Paylaş
Verizon AOL İçin 4.4 Milyar Dolar Ödedi

Dünyanın bir numaralı internet sağlayıcısı olan AOL’u bünyesine katmak için kesenin ağzını açan ABD’li telefon operatörü Verizon, 4.

ABD’nin bir numaralı telefon operatörü olan Verizon, son yılların en önemli anlaşmalarından birine imza attı. Kendisini dijital içerik ve internet reklamcılığı alanlarında zirveye taşıyabilecek bir yatırım yapan Verizon, dünyanın en büyük internet sağlayıcısı olan AOL‘u bünyesine kattı. AOL’u satın almak istediği bir süredir konuşulan Amerikalı telekomünikasyon devinin firmayı satın almak için 4.4 milyar dolar ödeyeceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Verizon AOL İçin 4.4 Milyar Dolar Ödedi

AOL’u bünyesine katmak için oldukça istekli olan Verizon, firmaya hisse başına 50 dolar önererek firmanın hisse değerlerinden yüzde 17 daha fazla ödemeye razı olsa da, iki firma arasındaki görüşmelerin ortaya çıkmasının ardından AOL hisselerinin yüzde 19’luk yükseliş göstermesi, firmanın hisse değerini Verizon’un ödeyeceği rakamın da üstüne çıkardı.

İki firma arasındaki bu dev anlaşma bugün itibariyle tamamlanmış olsa da, birleşmenin gerçekleşmesi için gerekli olan yasal işlemlerin birkaç ay daha süreceği ve iki firma arasındaki anlaşmanın yaz aylarının sonuna doğru resmi olarak tamamlanacağı söyleniyor. Anlaşmanın resmi olarak tamamlanmasının ardından AOL çalışanları Verizon’a katılacak ve mevcut AOL CEO’su Tim Armstrong firmanın yönetiminde kalmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Uber Nokia HERE İçin 3 Milyar Doları Gözden Çıkardı