Spor Vettel'den şampiyonluk üçlemesi

Vettel'den şampiyonluk üçlemesi

Paylaş
Vettel'den şampiyonluk üçlemesi

Formula 1'de şampiyonun adı değişmedi. Son 2 sezon şampiyonluk sevinci yaşayan Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel, Brezilya Grand Prix'sini 6. sırada tamamlayarak en yakın takipçisi Fernando Alonso'nun önünde üst üste 3. kez mutlu sona ulaştı

Formula 1’de şampiyon belli oldu. Büyük bir heyecana sahne olan Brezilya Grand Prix’sini 6. sırada tamamlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, sürücüler klasmanında üst üste 3. kez şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Brezilya’nın Sao Paolo şehrindeki 4 bin 309 metre uzunluğundaki Jose Carlos Pace Pisti’nde, 71 tur üzerinden koşulan ve yağmur altında başlayan yarışı, ikinci cepten başlayan McLaren-Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Jenson Button kazandı.

İkinciliği, yarışa 7. sıradan başlayan Ferrari’den İspanyol Fernando Alonso alırken, yarışa 5. cepten başlayan Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ise podyumun son basamağına çıktı. Yarışın başında Williams-Renault’dan Bruno Senna’nın aracının çarpmasıyla gerilere düşmesine rağmen yarışı 6. sırada tamamlamayı başaran Red Bull-Renault’nun Alman pilotu Sebastian Vettel, puanını 281’e yükselterek, Alonso’nun 3 puan önünde şampiyon oldu.

Üst üste 3. şampiyonluğunu elde eden 25 yaşındaki Vettel, bu başarısıyla hem Brezilyalı Ayrton Senna’ya ait "en genç Formula 1 şampiyonu" unvanını aldı hem de Arjantinli Juan Manuel Fangio ve vatandaşı Michael Schumacher’den sonra üst üste 3 kez şampiyonluk yaşayan üçüncü pilot olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

AA