Türkiye (Son Dakika) Vicdansız anne!

Vicdansız anne!

Paylaş
Vicdansız anne!

Muğla'da başkasının kimlik bilgilerini kullanarak giriş yaptığı hastanede doğum yapan kadın, bebeğini hastanede bırakıp kaçtı

Alınan bilgiye göre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine arkadaşı B.Ş’nin kimlik bilgilerini vererek kayıt yaptıran 23 yaşındaki N.C, sancıları sıklaştığı için acilen doğuma alındı.

Sezaryenle 3 kilo 450 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getiren N.C, hastaneye yatırıldı. Aynı gün hemşirelerin olmadığı bir sırada odasından çıkan N.C, bebeğini bırakarak hastaneden ayrıldı. Durumu fark eden hastane yetkilileri polise haber verdi. Kimlik bilgilerinden yola çıkarak araştırma yapan polis, B.Ş’ye ulaştı.

Kadının ifadesi doğrultusunda yakalanan N.C, hakkında hazırlanan soruşturma evrakının ardından serbest bırakıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Gürsoy Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğum yapan kadının geçen pazar saat 08.50 sıralarında hastanenin acil bölümünden giriş yaptığını ve hemen doğuma alındığını söyledi.

N.C’nin hastaneye ağrılı olarak geldiğine işaret eden Doğan, şöyle konuştu: "Kadının durumu acil olduğu için hemen doğuma alındı. Bu gibi acil durumlarda kontroller çok sağlam olmuyor.

Bazen hastaların kimliğinin üzerinde olmadığı da oluyor. Doğum yaptırılan kadın saat 15.00 sıralarında ebelerin olmadığı anda hastaneden kaçmış. Verilen kimlik bilgileri üzerinden ulaşılan kadının sahte kimlikle hastaneye geldiği anlaşıldı."

Bebeğin yenidoğan servisinde bulunduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Doğan, sahibi çıkmadığı için bebeği kimseye teslim edemediklerini dile getirdi. Bu arada B.Ş’nin, kimlik bilgilerini kullanan N.C’den şikayetçi olduğu öğrenildi. Öte yandan evli olan N.C’nin eşinin çocuğu istemediği öne sürüldü.

AA

Haberin Devamı