Türkiye (Son Dakika) Vicdansız maganda!

Vicdansız maganda!

Paylaş
Vicdansız maganda!

Kayseri'de öğretmen Mevlüt Soylu (62) ve down sendromlu oğlu Mustafa Çağlar Soylu (31) trafikte tartıştıkları bir sürücünün bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırıda baş bölgesinden bıçakla yaralanan Mustafa Çağlar Soylu'ya 8 dikiş atılırken, babası yara almadan kurtuldu

Olay, geçtiğimiz cumartesi akşam saatlerinde Mustafa Eraslan Lisesi yakınlarında meydana geldi.

Haberin Devamı

Down sendromlu Mustafa Çağlar Soylu’nun içinde bulunduğu ve babası Mevlüt Soylu’nun kullandığı otomobil, yolda bir araç tarafından sıkıştırıldı.

Bir lisede beden eğitim öğretmeni olan Mevlüt Soylu, kırmızı ışıkta kendilerini sıkıştıran aracın sürücüsünü uyarmak istedi. Ancak, araçtan inen kişi, hakaret etmeye başladı.

DOWN SENDROMLU GENCİ HASTANELİK ETTİ

Bu sırada babasının bir kişi ile tartıştığını gören Mustafa Çağlar Soylu, araçtan indi. Elinde bıçak olan sürücü, Mustafa Çağlar Soylu’ya saldırıp, kulak hizasından başının arkasına kadar yaraladı. Ardından otomobiline binerek kaçtı.

Mevlüt Soylu, yaralanan oğlunu hastaneye götürdü. Mustafa Çağlar Soylu’nun kafasına burada 8 dikiş atıldı. Saldırgan sürücüden şikayetçi olduklarını belirten Mevlüt Soylu, "Emniyet birimlerimiz, saldırganı bulmak için çalışmalarına başladı. İnsanlar down sendromlu birine saldıracak kadar kendini kaybetmiş. Dua ediyorum. Daha kötü de olabilirdi. Normal bir insan bunu yapmaz" dedi.

Haberin Devamı

21 Mart’ın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edildiğini de dile getiren Baba Soylu, böyle bir olayın meydana gelmesine çok üzüldüklerini söyledi.

DHA