Türkiye (Son Dakika) Vinç ve kamyon kiralayıp 2 ton demir çaldılar

Vinç ve kamyon kiralayıp 2 ton demir çaldılar

Paylaş
Vinç ve kamyon kiralayıp 2 ton demir çaldılar

Adana'da vinç ve kamyon kiralayıp, bir inşaattan 2 ton demir çaldığı öne sürülen 26 yaşındaki Adem K. ile aynı yaştaki yeğeni Murat K., polisin takibiyle yakalandı

Geçen hafta Merkez Yüreğir İlçesi Güzelevler Mahallesi’nde Nuh Bedir’e ait mobilya imalathanesi inşaatından 2 ton demir çalındı. Bedir’in ihbarı üzerine harekete geçen Hırsızlık Bürosu ekipleri, demirleri Süleyman Vahit Caddesi üzerinde başka bir inşaatta buldu. İnşaat çalışanlarıyla görüşme yapan polisler, demirleri hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Adem K. ile yeğeni Murat K.’dan 2 bin 500 liraya satın aldıklarını söyledi. Demire el koyan polis, kısa sürede şüphelileri yakaladı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüphelilerden Adem K., "Yeğenim bir inşaatta demir olduğunu söyleyip benden yardım istedi. Ben de 270 lira karşılığında bir kamyon ve vinç kiraladım. Demiri yükleyip götürdük. Zaten Murat önceden müşterisini bulmuştu. İnşaata indirdik, 2 bin 500 liramızı aldık" dedi.

Amcasının ifadesi üzerine Murat K. da suçunu itiraf etti. Sorguları tamamlanan amca ile yeğeni nitelikli hırsızlık suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen demirler ise inşaat sahibi Nuh Bedir’e teslim edildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)