Bilim - Teknoloji Vivo Y21 Türkiye'deki kullanıcılara sunuldu
Paylaş
Vivo Y21 Türkiye'deki kullanıcılara sunuldu

Vivo, MediaTek Helio P35 işlemci, ikili arka kamera ve 5000 mAh pille gelen orta segment telefonu Vivo Y21’i Türkiye’deki kullanıcılara sundu. Peki Vivo Y21 kullanıcılara başka neler sunuyor? Onur Binay/posta.com.tr

Vivo Y21, rahat bir tutuş sağlarken aynı zamanda şık ve sıra dışı bir görünüme sahip bir telefon. Kalınlığı da 8,0 mm olan telefon olukça ince bir gövdeye sahip. Ekranda su damlası çentiği içerisinde ön kameraya yer verilirken güçlü parmak izi tarayıcı tutuş pozisyona uygun bir şekilde kasanın yanında konumlandırılmış. Bu sayede telefonun ekran kilidini tek hamlede açabilirsiniz. Vivo'nun ekran sensörü yerine yan taraftaki güç düğmesine monte edilmiş parmak izi okuyucusu da hızlı çalışıyor. Renk seçenekleri anlamında burada İnci Beyazı ve Metalik Mavi yer alıyor.

Haberin Devamı

Vivo Y21, 1600 x720 piksel HD+ çözünürlük ve 60 Hz yenileme hızı sunan 6,51 inç ekranla geliyor. HD Halo ekran, kullanıcılara canlı renkler sunuyor. Görüntü oranı 20:9 olan ekranın piksel yoğunluğu ise ortalama 270 ppi. Ekranın telefonun ön panelinin yüzde 81.8’lik kısmını kapladığını da belirtmekte fayda var. Ekranının parlaklığı ve keskinliği, telefonda bir şeyler izlemeyi keyifli hale getiriyor.

Vivo Y21, Android 11 ve Funtouch OS 11.1 ile çalışıyor. Telefon gücünü MediaTek’in Helio P35 işlemcisinden alıyor. Oyunlarda ısınmayı engellemek için dört bileşenden oluşan soğutma çözümü bulunan Y21, veri bağlantısı, sistem işlem hızı ve güç tasarrufu performansını artırmak için vivo Multi-Turbo 5.0 barındırıyor. 4 GB RAM’e sahip olan modelde genişletilmiş RAM seçeneği ile uygulamalar arasında geçişi daha da akıcı hale getirmek için 1 GB’a kadar boş ROM alanınız genişletilmiş RAM olarak kullanılabiliyor. Ayrıca buradaki üçlü kart yuvası sayesinde microSD kart desteği ile 64 GB’lık depolama alanı 1 TB’a kadar genişletilebiliyor. PUBG Mobile ve Call of Duty gibi zorlu oyunları burada rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Vivo Y21, 18W hızlı şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pille geliyor. 5000 mAh kapasiteli pil, gerçek kullanımda bir günü çıkarmak için fazlasıyla yeterli. Kutudan çıkan 18W şarj cihazıyla Vivo Y21, 0’dan tam şarja yaklaşık 2 saatte çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Telefonun arka kısmında 13 MP geniş açı ve 2 MP makro sensörler bulunuyor. Ön tarafında ise 8 MP çözünürlüğünde geniş açılı kamera mevcut. Arka kamerayla ortam yeterince aydınlık olduğunda detay ve kontrastın iyi olduğu canlı kareler yakalanabiliyor. Deklanşör hızı, çerçeve içindeki ayrıntıların çoğunu yakalamak için yeterince iyi. Düşük ışıkta ise yapay zeka ve gece modu iyi bir iş çıkarıyor. Vivo Y21’in kamerası, sosyal medyada paylaşılacak fotoğraflar çekmek isteyenler için yeterli bir performans sergiliyor. Ön kamera ise selfie’ler ve video görüşmeler için sağlam bir kalite sunuyor. Video tarafında Vivo Y21’in hem arka hem de ön kamerasıyla 1080p video kaydı yapılabiliyor.

Haberin Devamı