Yaşam Vücudu alkol üreten kadın herkesi şaşırttı

Vücudu alkol üreten kadın herkesi şaşırttı

Paylaş
Vücudu alkol üreten kadın herkesi şaşırttı

Alkollü araç kullanımını engellemek adına tüm dünyada yoğun kontrol ve önlemler alınmaya devam ediyor. 2014 yılında alkollü araç kullanmaktan ceza alan bir kadın geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir şekilde hukuk önünde aklandı! Alkol testinden geçemeyen kadının çok ilginç bir hastalığı vardı

Gut Fermantasyon Sendromu'nu daha önce duydunuz mu bilmiyoruz ancak önümüzdeki yıllarda alkollü araç kullanırken yakalananların dile getirmekten kaçınmayacağı bir rahatsızlık olabilir. 2014 yılında New York'ta bir kadın sürücü kanında yüzde 0.33 oranında alkolle yakalandı. Bu yasal limitin 4 katından fazlaydı. Kadın kendisine testi uygulayan polis memuruna itiraz etti ve alkol kullanmadığını söyledi. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere sarhoş muamelesi gördü ve cezanın kesilmesine engel olamadı.

Ancak adı açıklanmayan kadın ve avukatı bu olayın peşini bırakmadılar ve dava açtılar. Herhangi bir şekilde alkol almadığını iddia eden kadın defalarca doktor kontrolünden geçti ve çok ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Söz konusu kadın, bir gün boyunca sadece yemek yediğinde bile kanında yüzde 0.36'lara varan alkol değerleri görülebiliyordu! Doktorlar bu durumu, kadının metabolizmasının gıdaları alkole çevirdiği yönünde yorumladılar ve kadın kesilen cezanın geri alınmasıyla yaklaşık 2 yıl aradan sonra aklandı!

Kadının yaşadığı rahatsızlık aslında ilk olarak 1970'lerde Japonya'da kayıtlara geçmiş Gut Fermantasyon Sendromu olarak adlandırılan ve çok ender görülen rahatsızlığın başka türleri de mevcut. 2013'te Teksas'lı bir adamın vücudunun protein ve karbonhidratı uyuşturucuya çevirdiği saptanmış. Milyonda bir görülecek bu rahatsızlıkların araç kullanımı konusunda bu insanlara ayrıcalık tanıyıp tanımayacağı ise tartışma konusu olmuş durumda. Vücudun doğal olarak ürettiği alkolün, bildiğimiz alkolle aynı kefeye konulmaması gerketiğini savunanlara karşın "Alkol alkoldür" görüşüyle ceza verilmeksizin bu kişilerin araç kullanımının engellenmesini de isteyenler yok değil. Vücudun doğal ürettiği alkolün sarhoşluk etkisi yaratıp yaratmadığı ise henüz açıklığa kavuşmuş değil.

Haberin Devamı

Radikal