Türkiye (Son Dakika) Vücuduna 1 metrelik demir saplandı, hayata 3 santimetreyle tutundu

Vücuduna 1 metrelik demir saplandı, hayata 3 santimetreyle tutundu

Paylaş
Vücuduna 1 metrelik demir saplandı, hayata 3 santimetreyle tutundu

İzmir’de, çalıştığı inşaatta dengesini kaybederek düşmesi sonucunda vücuduna 1 metrelik demir saplanan ve bu demirle ameliyata alınan işçi, hayata 3 santimetre ile tutundu

İzmir Karşıyaka'da bir inşaatta çalışan A.Y, dengesini kaybederek 1 metre yüksekten demirlerin üzerine düştü.

Yaklaşık 1 metrelik demirin 40 santimetresi, A.Y’nin sağ koltuk altından göğüs kafesine girdi.

AMELİYATA ALINDI


A.Y, ilk müdahalesini yapan112 Acil Servis ekipleri tarafından Medical Park İzmir Hastanesi'ne kaldırıldı. Filmi çekilen ancak tomografi cihazına vücudunun dış bölümündeki 60 santimetrelik parçadan dolayı giremeyen A.Y, ameliyata alındı. Ameliyathanede vücudundaki demir çıkarılan A.Y, 7 kişilik ekibin başarılı operasyonu sonrasında yaşama tutundu.


"DEMİRDEN DOLAYI CİHAZA GİREMEDİ"


Medical Park İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, A.Y’nin ilk muayenesinde şok bulguları bulunmadığını gördüklerini, bu durumun da sevindirici olduğunu belirtti. Birçok vakada ana damarlarda oluşan hasarlar nedeniyle yaralının hastaneye yetiştirilemediğini dile getiren doktor, şöyle konuştu: "Yaralının vücudunun dışındaki demirden dolayı cihaza girilemeyeceği söylendi. Bizim demiri çekmemiz gerekiyordu ama çekince gerekli müdahale zamanını bulamayız diye bunu ameliyat şartlarında yapmaya karar verdik. Hastayı ameliyata aldık uyuttuk. Acı, sızı duymadan gerekli önlemleri aldık daha sonra tereyağından kıl çeker gibi demiri çektik çıkardık."

3 SANTİMETREYLE KURTULDU


Operasyonun yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü kaydeden Melih Kaptanoğlu, yaralının, vücuduna yaklaşık 40 santimetrelik bir demir parçasının girmesine rağmen çok şanslı olduğunu aktardı. Prof. Dr. Kaptanoğlu, "Demir 3 santimetre daha ilerlemiş olsaydı, soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabilirdi, o zaman hayati riski çok yüksek olurdu." ifadelerini kullandı. Hastanın taburcu edilecek duruma geldiğini belirten doktor, iş kazalarına karşı çalışanlardan daha dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını istedi.

Haberin Devamı