Spor Vuvuzela'yı aratacak: Zozulika

Vuvuzela'yı aratacak: Zozulika

Paylaş
Vuvuzela'yı aratacak: Zozulika

2010 Dünya Kupası'nı kimileri için eziyet haline getiren Vuvuzela'nın daha gürültülüsü Euro 2012'de karşımıza çıkacak

Ukrayna'da düzenlenecek şampiyonaya "Zozulika" adı verilen bu çalgı damga vuracak gibi görünüyor. Öyle bir çalgı düşünün ki, vuvuzeladan daha gürültülü ve daha sinir bozucu olsun.

Evet böyle bir şey var. Adı da “Zozulika” ve Euro 2012’de kendisinden oldukça bahsettirecek. Kabuk biçimli bu düdük-boru’nın geçmişi binlerce yıla dayanıyor.

Ukraynalı girişimci Aleksandr Sokolinsky, onbinlerce zozulikanın siparişini Çin’e vermiş bile. Ürün yöneticisi Sokolinsky, “Bunun için bir Ukrayna çalgısı demek doğru olmaz. Slav kökenli bir üflemeli çalgıdır” şeklinde konuşurken, Folk müzisyeni Maksim Berezhnyuk, “Kullanması gerçekten çok basit. Daha önce birkaç kez zozulika çaldım. Hatta Nirvana, DJ Tiesto ve birçok müzisyenin şarkılarına bu enstürmanla eşlik ettim” dedi.

Zozulikanın fiyatının 3 sterlin civarında olacağı, çeşitli boyutları olacağı söyleniyor. Çömlekçi Lesya Denisenko ise, “Ülkemiz çok sıcakkanlıdır. Herkes buraya gelip, 2012 Avrupa Kupası’nı burada sonuna kadar hissedecektir. Buna inanıyorum. Zozulika da bu seyahatin olumlu duygularını yansıtan bir enstürman olacaktır” dedi.

Eurosport

Haberin Devamı