Dünya Washington Büyükelçiliği'nden Fetullah Gülen açıklaması

Washington Büyükelçiliği'nden Fetullah Gülen açıklaması

Paylaş
Washington Büyükelçiliği'nden Fetullah Gülen açıklaması

Türkiye´nin Washington Büyükelçiliği, Wall Street Journal gazetesinde çıkan, ABD Başkanı Donald Trump´ın eski danışmanlarından Michael Flynn´in 15 milyon dolar karşılığında Fethullah Gülen´in ABD´nin Pennsylvania eyaletinde yaşadığı çiftliğinden zorla alınarak Türk hükümetine teslim edilmesi için bir anlaşma yaptığı iddiaları ile ilgili haberleri yalanladı

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Fethullah Gülen´in, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki kişi olduğu belirtildi ve darbe girişimi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a suikast planlarının da bulunduğu da belirtildi.


FETÖ elebaşı Gülen´in iadesinin, iki ülke arasındaki suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "Fethullah Gülen´in darbe girişiminin planlayıcısı olması ve halen Amerika´da yaşıyor olması Türk halkı için şaşırtıcı ve moral bozucu bir durumdur. ABD´de ilgili kurumlardaki meslektaşlarımızla, Fethullah Gülen Terör Örgütü´nün suçlarını tüm kapsamlarıyla kavramaları ve iki ülke arasındaki suçluların iadesi anlaşması kapsamında Gülen´in iadesinin gerekçelerini anlamaları için yakın bir çalışma yürütüyoruz" denildi. Açıklamada, ayrıca Gülen´in kaçırılmasıyla ilgili haberlerin asılsız ve gülünç olduğu belirtildi.

15 MİLYON DOLAR İDDİASI


Açıklama, Wall Street Journal gazetesinde, ABD Başkanı Donald Trump´ın göreve başladıktan yaklaşık üç hafta kovduğu danışmanlarından Michael Flynn´in, Türkiye ile 15 milyon dolar karşılığında anlaşarak Fethullah Gülen´in ABD´nin Pennsylvania eyaletinde yaşadığı çiftliğinden zorla alınarak Türk hükümetine teslim edilmesi için bir anlaşma yaptığı iddiaları ile ilgili haberlerin ardından geldi.

Eski CIA Direktörü James Woolsey, ABD Başkanı Donald Trump´ın istifasını istediği, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile bazı Türk yetkililer arasında, Fethullah Gülen´i, ABD´nin hukuki süreci göz ardı edilerek ülkeden nasıl gizlice çıkarılabileceğinin tartışıldığını öne sürmüştü.

Mart ayında Wall Street Journal gazetesine konuşan Woolsey, kendisinin de katıldığı, New York´ta yapılan Birleşmiş Milletler Zirvesi sırasında, 19 Eylül 2016´da gerçekleşen görüşmede Michael Flynn, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun da bulunduğunu açıklamış, o sırada ABD seçimlerinde başkanlık için yarışan Donald Trump´ın danışmanı olarak görev yapan Flynn ile Türk yetkililer arasında ‘Fethullah Gülen´in, ABD´nin sınır dışı uygulaması kural ve koşullarını, sınır dışı etmeye yönelik hukuksal ve yasal süreci göz ardı ederek, Fethullah Gülen´in gizlice Türkiye´ye getirilmesini tartıştıklarını´ söylemişti.

Rusya ile bağlantılarını sakladığı için ABD Başkanı Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınan Flynn, Türkiye adına lobicilik yaptığı da daha sonra ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı