Ekonomi Waymo, Atlanta'da yola çıkarıyor!

Waymo, Atlanta'da yola çıkarıyor!

Paylaş
Waymo, Atlanta'da yola çıkarıyor!

Waymo, geliştirdiği 4. Seviye otonom kamyonların testlerinde tedbir amaçlı güvenlik sürücüsü kullanacak. Ancak testler bittiğinde otonom kamyonlar herhangi bir sürücüye veya uzaktan operatöre ihtiyaç duymayacak

Waymo, 2009 yılında Google’ın üst kuruluşu Alphabet Inc.’in kurduğu otonom otomobil geliştirme şirketidir. Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada geliştirdiği otonom sürüş yeteneğine sahip kamyonların ilk test etabının Kaliforniya ve Arizona’da tamamlandığını açıkladı. Son test sürüşleri ise Atlanta’da gerçekleşecek. Tüm bu test sürüşlerinden sonra ise başlangıçta ufak bir filo Google’ın Atlanta şehrinde yer alan veri merkezi için kargo taşımaya başlayacak. Geçtiğimiz aylarda ise şirketin en büyük rakipleri Uber ve Starky Robotics buna benzer projeler için birçok atılım gerçekleştirdi.

Atlanta, ABD’nin en büyük lojistik merkezlerinden biri haline geldi. Google’ın en büyük veri merkezlerinden birisi ise burada yer alıyor. Waymo lojistik operasyonların son derece yoğun olduğu bu bölgede otonom kamyonlarını etkili bir biçimde test edebilecek ve teknolojilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Bunun yanı sıra ülkedeki taşımacılığın otonom teknolojiler ile sağlanmasının uzun vadede insan istihdamını azaltacağına dair söylentiler gündeme geldi. Ancak Waymo, otonom teknolojileri insan istihdamına rekabetten çok bunu bir tamamlayıcı olarak görüyor. Şirket sadece ülkeler arası uzun mesafeli ve sıkıcı taşımacılığın otonom kamyonlarla yapılmasından yana. Şehir içi ve kısa mesafeli karışık rotalardan oluşan lojistik operasyonların ise her zaman olduğu gibi insanlara bırakılması gerektiğini düşünüyor.

SAADET ZİNCİRİ ÇİFTLİK BANK BALONU SONUNDA PATLADI

Haberin Devamı