Bilim - Teknoloji Web tarayıcınız için 5 HTML5 oyunu!
Paylaş
Web tarayıcınız için 5 HTML5 oyunu!

Chrome, Firefox, IE veya Opera'da oynayabileceğiniz 5 harika HTML5 oyununu seçtik!

Adobe Flash ve Microsoft Silverlight gibi özel eklentilere göre önemli avantajlara sahip olan HTML5, webin gelişimine birçok yönden katkıda bulunuyor. Birçok çoklu ortam gereksinimini kendi başına karşılayabilen HTML5, tabi ki oyunların da altından kalkabiliyor.

Haberin Devamı

HTML5 ile oynayabileceğiniz sayısız oyun var. Bu yazımızda ise 5 HTML5 oyununu sizler için seçtik. Tek ihtiyacınız olan, Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer veya Opera gibi HTML5 destekli bir web tarayıcısı.

Solitairey

Klasik kart oyununun bu ücretsiz sürümü, 30 farklı solitaire oyununu önünüze getiriyor. Oyun iyi göründüğü kadar animasyonları da oldukça akıcı.

Lux Ahoy

Oldukça basit bir oyun olan Lux Ahoy'da iki korsandan birini yönetiyor ve diğerine karşı topunuzu kullanıyorsunuz. Sevimli olduğu kadar şık grafiklere sahip oyun, sadece 3 seviye sunduğundan keyfiniz çok uzun sürmeyecek.


Grain Of Truth, X-Type ve bir oyun daha

A Grain Of Truth

Bir macera oyunu hissine sahip A Grain Of Truth'ta birçok ilginç karakterle karşılaşacak, zorlu bulmacaları çözmeye çalışacak, sürükleyici bir hikaye içinde yol alacaksınız.

Haberin Devamı

X-Type

X-Type, HTML5'in neler yapabildiğini göstermeyi amaçlayan bir oyun. 2D shooter türündeki X-Type, en iyi oyuncuları bile zorlayacak mücadelelerle dolu.

HexGL

Web tarayıcınız içinde oynayabileceğiniz bir Wipeout klonu olan HexGL, belki de göreceğiniz en iyi grafiklere sahip HTML5 oyunu. Ancak HexGL'in henüz beta aşamasında oluşu, birçok özelliğinin eksik olması anlamına geliyor.

Resimlerle: 2013'de tanışacağımız 30 muhteşem oyun!

Kaynak: CHIP Online