Bilim - Teknoloji WhatsApp’a 3 milyon avro para cezası
Paylaş
WhatsApp’a 3 milyon avro para cezası

İtalya Rekabet Kurumu, kullanıcıların kişisel verilerinin gizliliğini korumadığı gerekçesiyle WhatsApp’a 3 milyon avro para cezası kesti

İtalyan Rekabet ve Piyasa Kurumu, WhatsApp‘ın Facebook tarafından satın alınması sonrası kullanıcıları, kişisel bilgilerini Facebook‘la da paylaşmaya zorladığı gerekçesiyle cezalandırılmasına karar verdi.

BİLGİLERİ PAYLAŞMAYA ZORLUYOR


Bir süre önce Facebook tarafından satın alınan WhatsApp, kullanıcılarının gizliliğini koruyacağına dair hazırladığı sözleşmeyi ihlal ettiğini vurgulayan İtalya Rekabet Kurumu, kullanıcıların, kişisel bilgilerini Facebook‘la da paylaşmazlarsa WhatsApp‘ı kullanmaya devam edemeyeceklerine inandırıldığına ve böylece bilgilerini paylaşmaya zorlandığına hükmetti.

İKİ AYRI İNCELEME BAŞLATILMIŞTI


WhatsApp kullanım koşullarını yenilemeye karar vermiş ve daha sonra 2016 yılında, İtalya’da tüketici haklarının ihlal edildiği iddiasıyla iki ayrı inceleme başlatılmıştı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından, uygulamanın kullanıcılara yeni hizmet koşullarını “dayattığı” ve şirketin kullanıcı sözleşmesini de tek taraflı olarak değiştirebilmesine olanak sağlayan haksız maddeler koyulduğu belirlendi.

'ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'


WhatsApp, bu sebepten dolayı tam olarak 3 milyon avro ödeyecek. WhatsApp‘tan yapılan açıklamada kararı inceledikleri ve İtalyan yetkililerle işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri belirtildi.
WhatsApp 2014’te Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştı.

Haberin Devamı