Yaşam Whatsapp görüşmeleri şifreledi

Whatsapp görüşmeleri şifreledi

Paylaş
Whatsapp görüşmeleri şifreledi

Mesajlaşma ve sesli görüşme uygulaması Whatsapp, yazılı sohbetlere ve sesli aramalara uçtan uca şifreleme özelliği getirdi

Şirketin blog sayfasında yapılan açıklamaya göre, yeni özellik sayesinde tüm iletiler iki cihaz arasında şifrelenecek, üçüncü kişiler tarafından hatta Whatsapp tarafından bile okunamayacak.

Kullanıcıların her ikisinde de uygulamanın son sürümü varsa, şifreleme otomatik olarak devreye giriyor. Her sohbet için ayrı bir ‘anahtar’ oluşturuluyor. Kişiler arası görüşme sadece o kişilerin uygulamasından okunabiliyor.

Whatsapp'ın telefon aramaları özelliğini kullanan kullanıcıların sesli görüşmeleri de artık uçtan uca şifrelenecek, internet bağlantısı hacklenmiş olsa dahi görüşme üçüncü kişiler tarafından dinlenemeyecek.

Ek bir güvenlik önlemi olarak, her gönderilen mesajın kendine özgü bir kilidi ve şifresi bulunuyor. Bunların tamamı otomatik olarak gerçekleşiyor. Kullanıcıların hiçbir değişiklik yapmasına gerek kalmıyor. Tek yapmanız gereken uygulamayı son sürüme güncellemek.

Haberin Devamı