Yaşam Whatsapp kullanıcıları tehlikede!

Whatsapp kullanıcıları tehlikede!

Paylaş
Whatsapp kullanıcıları tehlikede!

Geçtiğimiz dönemende web platformuna entegre olan Whatsapp, kullanıcılarını tehlikeye sokacak bir açığı ortaya çıkardı

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemde web platformuna uyarlanan popüler mesajlaşma uygulaması 900 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak yeni bir rekor kırmıştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz dönemde mesajlaşma uygulamasını web’e entegre eden Whatsapp‘ın, bu platformda milyonlarca kullanıcısını zora sokabilecek bir açığa sahip olduğu ortaya çıktı. Ortaya çıktıktan altı gün sonra kapatılan sistem açığı sayesinde yaklaşık 200 milyon kişinin kısa süreliğine de olsa hacker’ların saldırısına açık bir konuma geldiğini belirten Check Point güvenlik araştırmacısı Kasif Dekel, bu açık sayesinde PC’lere zararlı yazılım ve virüs bulaştırmanın mümkün olduğunu iddia etti.

Dekel’e göre, virüs kullanıcıların vCar’lar ile kullanıcı detaylarını göndermelerine izin veren bir dosyayı taklit ediyor ve vCar’a benzeyen dosyayı açan kullanıcının bilgisayarına virüs bulaşmış oluyor. Söz konusu açık sayesinde hacker’ların bir kullanıcının bilgisayarına zarar vermesi için ihtiyacı olan tek şey o kişinin Whatsapp‘ı kullandığı telefon numarası.

Haberin Devamı

Bu açık Whatsapp tarafından kapatılmış olsa da bu sistem açığından dolayı kaç kullanıcının etkilendiği hala netlik kazanmış değil.

36 milyon SIM değişecek!