Magazin Will Smith, kolonoskopi sürecini canlı yayınladı

Will Smith, kolonoskopi sürecini canlı yayınladı

Paylaş
Will Smith, kolonoskopi sürecini canlı yayınladı

ABD'li ünlü aktör Will Smith, kolonoskopi operasyonu olmak için hastanede geçirdiği süreci sosyal medya hesabından paylaştı. Smith paylaşım notuna, '50 milyon takipçiye arkanızı göstermeden ulaşılmayacağını söylediler' diye yazdı.

Amerikalı Hollywood yıldızı Will Smith, kolonoskopi operasyonu için hastaneye yattı. Miami'de bir hastaneye kolonoskopi yaptırmak için giden 51 yaşındaki Will Smith, yaşadığı deneyimi 17 dakikalık bir görüntü ile sosyal medya hesabında paylaştı. Smith, 50 yaşından sonra düzenli olarak kolonoskopi yaptırdığını ve bunun sağlık için gerekli olduğunu söyledi. Ünlü aktörün doktorları ise, kolonoskopinin iyi geçtiğini ve herhangi bir komplikasyon olmadığını belirtti. Yayınladığı videoda oldukça neşeli ve esprili olduğu görünen Will Smith, "50 milyon takipçiye arkanızı göstermeden ulaşılmayacağını söylediler" dedi.

Haberin Devamı

Amerikan Kanser Cemiyeti yönetimi, 10 yılda bir kolonoskopi veya 5 yılda bir bağırsak röntgeni veya 5 yılda bir sanal kolonoskopi yapılmasını öneriyor.

Kolonoskopi nedir?

Kolonoskopi, kalın bağırsağın makattan girilerek, sakinleştirici ilaç veya anestezi altında bir fiberoptik kamera ile monitör altında incelenmesine denir. Kolonoskopi işleminden bir gün önce hastaya müshil ilacı verilerek bağırsak temizliği veya bağırsak hazırlığı yapılır. Kolonoskopi tetkiki sırasında kanamaları durdurmak, polip adı verilen ve sıklıkla iyi huylu olan urlar alınabilir, iltihabi bağırsak hastalığı, bağırsak kanseri, veya rektum kanseri, belirlenmesi halinde parça alınabilir.

DHA