Bilim - Teknoloji Windows 10 otomatik güncelleme nasıl kapatılır?
Paylaş
Windows 10 otomatik güncelleme nasıl kapatılır?

Windows 10 otomatik güncellemeyi kapatmanız için arayüz üzerinden herhangi bir ayar yok. Size göstereceğimiz ince bir ayar ile güncellemeleri kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Windows 8’in ardından tanıtılan Windows 10 işletim sistemi yeni nesil cihazlar üzerince iyi bir uyum sağladı fakat Windows 10 otomatik güncelleme yi arayüz üzerinden kapatmanız için herhangi bir ayar yapılandırılmış değil. Bu ayara ulaşmak için ufak birkaç ayar yapmanız gerekiyor.

Neden Windows 10 otomatik güncellemeyi kapatalım?

Tabii ki bu tarz bir ayar yapmanız elzem bir hareket değil. Fakat güncelleme sonucunda bilgisayarınızda hatalar oluşabilir. Mesela otomatik olarak güncellediğiniz cihaz üzerinde bilgisayarınızın ekran parlaklığını ayarlamanız mümkün olmayabilir. Veya sahip olduğunuz sürücülerin uyumsuzluğundan kaynaklı bir sorun ile karşılaşabilirsiniz.

Bilgisayar üreticileri sistemler üzerine kendi uygulamalarını kuruyorlar ve bu uygulamlar bazen yeni gelen üncellemeler ile sorun çıkartabiliyor. Bu tarz sorunları aşmak için Windows 10 otomatik güncelleme sini kapatıp yayınlanan güncellemenin sorunsuz çalıştığından emin olduktan sonra tekrar açarak yüklemeniz mümkün. Windows 10 otomatik güncelleme işlemini kapatmak için öncelikle Windows Tuşu + R tuş kombinasyonuna basmanız gerekiyor . ardından çalıştır bölümüne “Services. yazıyoruz.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

Haberin Devamı