Bilim - Teknoloji Windows 7 için Edge Temmuz 2021'de kullanımdan kaldırılacak
Paylaş
Windows 7 için Edge Temmuz 2021'de kullanımdan kaldırılacak

Microsoft'un Chrome motorunda çalışan modern Edge tarayıcı sürümü, Windows 7, Windows 8.1 ve macOS dahil olmak üzere Windows 10 olmayan işletim sistemlerinde de kullanılabiliyor. Ancak, Chromium tabanlı Edge, Microsoft 2021'in ortasında emekli olmayı planladığı için Windows 7'de çok uzun süre kalmayacak. Onur Binay/posta.com.tr

Windows 7, ocak ayı itibarıyla emekliye ayrıldı ve artık güvenlik güncellemeleri almıyor. Ancak Microsoft, Edge tarayıcısı için 2021'in ortalarına kadar güncelleme desteğini sürdürecek.

Haberin Devamı

Microsoft, Windows 7 için Edge tarayıcısını destekleyeceği tarih hakkında duyuru da yaptı. Açıklamada, "Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 üzerinde Microsoft Edge'i 15 Temmuz 2021 tarihine kadar desteklemeye devam edeceğiz. Bu işletim sistemleri desteklenmiyor ve Microsoft, Windows 10 gibi desteklenen bir işletim sistemine geçmenizi tavsiye ediyor." denildi.

Microsoft, Edge tarayıcısının Windows 7 için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri olmadan güvenlik risklerine karşı savunmasız olacağını belirtiyor. Tabii ki, burada amaç Windows 7 kullanıcılarına hala destek alan daha yeni bir Windows sürümüne yükseltmek için yeterli zaman vermek. Yeni Chromium tabanlı Edge, Windows 10'da yeni varsayılan tarayıcı olarak sunuluyor ve sistemdeki eski Edge sürümünün yerini alıyor.

Haberin Devamı