Bilim - Teknoloji Windows 8.1'e hazırlanın!
Paylaş
Windows 8.1'e hazırlanın!

Bilgisayarınız Windows 8.1 için hazır mı? İşte onu yüklemeden önce bilmeniz gereken her şey!

Windows 8'e önemli yenilikler getiren Windows 8.1, 18 Ekim'de herkesin kullanımına açılacak. İster Windows 8'li bir PC kullanın ister tablet güncelleme, onu yüklemenize değecek değişiklikler getiriyor. Windows 8.1'e nasıl geçeceğiniz ise şu an hangi işletim sistemini kullandığınıza göre değişiyor. İşte yükseltme hakkında bilmeniz gerekenler.

Haberin Devamı

Windows 7 veya daha öncesinden yükseltiyorsanız

Windows 8.1, direkt olarak masaüstünü açma ve başlat düğmesi gibi yeni işlevlerle geliyor. Artık Windows 7'yi bırakıp Windows 8.1'e rahatlıkla geçebileceğinizi düşünüyorsanız, küçük bir sorun var. Windows 7'den Windows 8.1'e direkt olarak geçmeniz mümkün değil. İki seçeneğiniz var: Sisteminizi Windows 8'e yükseltip, ardından Windows 8.1'i yükleyebilir, tüm yüklü uygulamalarınızı ve dosyalarınızı koruyabilirsiniz. Veya Windows 8.1'i Windows 7'nin üzerine yükleyebilirsiniz, bu dürümde masaüstü uygulamalarınızı kaybedeceksiniz.

Windows Vista veya XP'den yükseltecekseniz, Windows 8.1'i sıfırdan yüklemeniz gerekiyor. Tabi önce Windows 7'ye ardından Windows 8'e geçmekle, ardından Windows 8.1'i yüklemekle uğraşmak istemiyorsanız.

Haberin Devamı

Windows 8'den yükseltecekseniz...

Windows 8'den yükseltecekseniz

Windows 8.1 yayınlandığında onu Windows 8'in uygulama mağazasından indirebileceksiniz. Güncellemeyi herhangi bir medya satın almadan veya ücret ödemeden yüklemeniz mümkün olacak.

Windows 8.1 Önizleme sürümünü indirmek için Microsoft hesabına oturum açmış olmanız gerekiyordu. Bu nedenle Windows 8.1 resmi olarak yayınlandığında yine böyle bir gereksinimin olması muhtemel. Windows 8.1'i baştan yüklemek için bir kurulum medyasından faydalanabilirsiniz, ancak yükseltmek için muhtemelen bir Microsoft hesabına ihtiyacınız olacak.

Yerel bir kullanıcı hesabından Microsoft hesabına geçmek isterseniz, Bilgisayar Ayarları ekranından Kullanıcılar'a giderek Microsoft Hesabına Geç düğmesine basabilirsiniz.

Windows 8.1 Önizleme'den yükseltecekseniz

Windows 8.1'in Önizleme sürümünü yükleyen cesur kullanıcılardan biriyseniz, uyarılara dikkat ettiğinizi umuyoruz. Windows 8.1 Önizleme kullanıcıları, Windows 8.1'in final sürümüne direkt olarak olarak geçemeyecekler. Aslında Windows 8.1'e geçmeniz mümkün, ancak bunu yapmanız halinde yüklü tüm masaüstü programlarınızı kaybedeceksiniz.

Tabi ki bir Windows 8.1 diskine veya USB belleğine sahipseniz, varolan sisteminizin üzerine temiz bir yükleme yapabilirsiniz. Bunu yapacaksanız öncelikle önemli dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun.

Haberin Devamı

Resimlerle: Windows 8'i hızlandıran 30 ince ayar ve araç!

Kaynak: CHIP Online