Bilim - Teknoloji Windows 8.1'in hali harap!
Paylaş
Windows 8.1'in hali harap!

Windows 8.1 güncellemesi, bedava dağıtılmasına rağmen gelebildiği yerle Microsoft'u utandırıyor!

Windows 7'ye olan ilgi, çok daha yeni bir işletim sistemi olan Windows 8'inkinden fazla olabilir mi? StatCounter'ın son raporuna göre durum tam da böyle.

Haberin Devamı

Windows 8 ve 8.1, Microsoft'un işletim sistemine önemli yenilikler getiriyor, onu farklı cihazlara çok daha uyumlu hale getiriyor. Ancak en azından şu an görünen o ki kullanıcılar, Windows 7'ye hala daha çok ilgi gösteriyorlar. Windows 8.1'in pazar payı, şu an sadece yüzde 1.93 ve Vista'nın gerisinde bulunuyor.

Aralık istatistiklerinde emekliliği çok yaklaşan Windows XP yüzde 19.87 ile güçlü konumunu koruyor. Windows 8 ise (Windows 8.1 dahil edilmeden) onun arkasından yüzde 8.05'lik pazar payıyla 3. sırada yer alıyor. Yaklaşık 4 senelik gözde işletim sistemi Windows 7 ise yüzde 55'e yaklaşan kullanım oranıyla Aralık 2013'te tüm dünyada en çok kullanılan işletim sistemi.

Microsoft'un bir sonraki Windows işletim sistemi üzerinde çalışmalara başladığı söyleniyor. Bu işletim sisteminin, PC'leri ve akıllı cepleri aynı çatı altında toplayacağı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: CHIP Online