Bilim - Teknoloji Windows 9 sürpriz yapabilir!
Paylaş
Windows 9 sürpriz yapabilir!

Windows 9, herkesi ters köşeye yatırıp, hiç beklenmeyen bir sürprizle karşımıza çıkabilir...

Hafta sonunda ortaya çıkan raporlara göre Windows 9, beklediğimizden erken görünebilir, çünkü Microsoft Nisan ayındaki yıllık Build konferansında onu göstererek sürpriz yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Microsoft'la yakından ilgilenen blog yazarı Paul Thurrott, Windows 9'un (kod adı Threshold) Nisan 2015'te ise piyasaya sürüleceğini iddia etti. Yeni işletim sistemi iddiaya göre çok büyük değişiklikler içermeyecek, bunun yerine Windows 8'in sıkça eleştirilen tarafları için çözümler sunacak. Rapora göre Microsoft "Windows 8 fiyaskosundan kendini uzak tutmak için Windows 8 ismini bırakıp, bir sonraki işletim sistemini Windows 9 olarak yayınlamayı planlıyor. Bu değişebilir, ancak şu anki plan bu."

Thurrott, "Metro" tasarım dilinin olgunlaştırılması ve onarılmasının Threshold'un en önemli odağı olduğunu söylüyor. Thurrott'a göre "hangi değişikliklerin geleceği henüz açık değil, ancak masaüstünde çalışan pencereli bir mod üzerinde çalıştığını rahatça düşünebiliriz."

Haberin Devamı

Microsoft'un yıllık geliştirici konferansı Build 2014'te Windows Phone ve Xbox'a odaklanması bekleniyor. Windows 9'un gösterilmesi ise gerçekten herkesi şaşırtacak büyük bir sürpriz olabilir.

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: CHIP Online