Bilim - Teknoloji Windows Blue, MS'in iş ilanlarında göründü!
Paylaş
Windows Blue, MS'in iş ilanlarında göründü!

Bu sene ortaya çıkması beklenen "Windows Blue", ilk kez resmi olarak kendini gösterdi!

Windows 8 çıkmadan önce duymaya başladığımız "Windows Blue"nun son zamanlara kadar Windows 8'e özel bir güncelleme olacağını düşünüyorduk. Ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir bilgiye göre Blue, sadece Windows 8 değil, diğer Microsoft ürünleri için de bir güncelleme olacaktı.

Haberin Devamı

Microsoft'un yeni verdiği iş ilanları ise Windows Blue'nun varlığını kanıtlamış oldu. İlana (ilan şu an kaldırılmış görünüyor) göre Windows Blue, Windows 8 ve Windows RT'nin kullanıcı arayüzünü geliştirmeyi amaçlıyor. İlanın Windows Blue ile ilgili bölümüne baktığımızda Blue'nun işletim sisteminin "giriş ekranı, uygulama hayat döngüsü, pencereleme, kişiselleştirme" gibi alanlarına, "kullanıcı deneyimini ve kullanım kolaylığını iyileştirmeye odaklandığını görüyoruz.

Şirketin verdiği başka bir ilanda ise "Windows Phone Blue" için yeni bir Excel uygulaması geliştirdiği anlaşılıyor. Ancak ilanda Windows Phone Blue'nun detayları verilmiyor.

Microsoft ürünleri için düzenli olarak yayınlanacağı düşünülen Blue'nun ilk kez bu sene ortaya çıkması bekleniyor. Blue'nun sunacağı en önemli yenilikler arasında giriş ekranı için daha çok esneklik ve kişiselleştirme olacak.

Haberin Devamı