Bilim - Teknoloji Windows, iOS'u geçti!
Paylaş
Windows, iOS'u geçti!

Windows Phone 8, iOS'lu iPhone'ları geçmeyi başardı! Hem de Avrupa'nın tam göbeğinde...

Microsoft'un akıllı telefonlar için ürettiği işletim sistemi, dünya genelinde Android ve iOS'un çok arkasında yer almaya devam ediyor. Ancak, yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Windows Phone, en hızlı büyüyen akıllı telefon işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Yeni yayınlanan bir rapor ise, daha önceki bu bilgiyi destekler nitelikte ve hatta bazı bölgelerde, Windows Phone'un, iOS'un önüne geçmekte olduğunu söylüyor. Kantar Worldpanel tarafından yayınlanan yeni araştırma raporuna göre, Windows Phone ile çalışmakta olan ürünlerin sayısı, artık İtalya'da iPhone'lardan daha fazla. Avrupa'nın beş büyük marketine (Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya) bakıldığında ise her on akıllı telefondan birinin Windows Phone işletim sistemi ile çalışmakta olduğu gözüküyor. Yine aynı rapora göre, Windows Phone, hem Avrupa'da hem de gelişmekte olan marketlerde (Latin Amerika gibi) "hızlı bir büyüme" gösteriyor.

Birleşik Krallık ve Almanya'da, Windows Phone satışları, artış gösteren tek işletim sistemi olarak öne çıkıyor. Birleşik Krallık'ta, Windows Phone ile çalışmakta olan ürünlerin satış oranı Eylül 2012'de %4.2 iken, Eylül 2013'te bu oran %7.2'ye yükselmiş durumda. Almanya'da ise bu oranlar Eylül 2012'de %2.5 iken, Eylül 2013'te %8.5'e yükselmiş durumda.

Haberin Devamı

Windows Phone'un kullanımındaki bu artışın bir kısmı ise, Blackberry'nin şanssızlığından kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Blackberry şu anda, Avustralya hariç bütün marketlerde reddedilmekte.

ABD'de son durum ve fazlası... Haberimizin ikinci sayfasında...


ABD'de son durum ve fazlası...

ABD'de ise Windows Phone hâlâ Android ve iOS'un çok gerisinde yer alıyor. Ancak Microsoft'un evinde durum buna rağmen kötü sayılamaz. Geçen yılın eylül ayından, bu yılın eylül ayına olan satış oranlarına bakıldığında, Windows Phone'un %1.9'luk bir artış yaşadığı gözüküyor. iOS ise aynı zaman diliminde %1.3'lük bir artış gösterirken; Blackberry %1.2'lik bir düşüş ve Android %2.5'lik bir düşüş gösteriyor.

Apple'ın yakın zamanda piyasaya sürdüğü iPhone 5S ise, tahminen iOS'un büyümesine yardımcı oluyor. Buna karşılık Microsoft ise, akıllı telefon işletim sistemini GDR3 ile güncelleyerek, büyük ekranlı ürünleri ve dört çekirdekli işlemcileri desteklemeye başladı. Ayrıca Nokia, 6 inçlik Lumia 1520 de dahil olmak üzere, birkaç yeni ürünü piyasaya sürüyor.

Haberin Devamı

Windows Phone 8'in ilk büyük güncellemesinin ise, önümüzdeki yılın başlarında aktif olması bekleniyor. Bu yeni sürüm ile, bildirim sistemi gibi bazı yeni özellikler, platforma eklenecekler. Ayrıca, Windows Phone 8.1 akıllı telefon işletim sisteminin masaüstü işletim sistemine daha da benzer hâle geleceği yönünde söylentiler bulunmakta.

Resimlerle: Windows'lu cihazlar için dokunmatik ipuçları!

Kaynak: CHIP Online