Bilim - Teknoloji Windows Phone 8 hack'lendi!
Paylaş
Windows Phone 8 hack'lendi!

Microsoft'un duvarla ördüğü Windows Phone 8, sonunda jailbreak'lenmiş olabilir!

Windows Phone'lu ceplerin "jailbreak'lendiğini" duymaya pek alışık değiliz, ancak hacker'lar bunu yaptıklarına dair fotoğraflar ve bir video yayınladılar.

Haberin Devamı

Windows Phone 8'li telefonlar, Lumia 1520 gibi 6 inç'lik büyük cihazlar haricinde genellikle giriş ekranlarında iki sütuna sahipler. Hacker takımının gösterdiği fotoğrafta ise Lumia 920'nin kutucukları üç sütun halinde düzenleyebildiğini gösteriyor. Hacker'lar bunun için bir kayıt defteri ince ayarından faydalanıyorlar.

Jailbreak'in asıl özelliği ise işletim sistemine eklediği alternatif mağaza ile Microsoft'un izin vermediği, üçüncü parti uygulamaları yüklemenize izin vermesi. Dahası jailbreak sayesinde normalde değiştiremediğiniz kayıt defteri ayarlarını değiştirmek, alt-seviye işletim sistemi ayarlarına ulaşmak ve sistemi modifiye etmek mümkün hale geliyor.

Windows Phone 8'in nasıl jailbreak'lendiği ise şimdilik açıklanmıyor. Bu iş telefonu PC'ye takıp bir yazılım çalıştırmak gibi basit bir yöntemle olabileceği gibi, bir JTAG ve donanım erişimi gerektiren karmaşık bir yöntemle de gerçekleştirilmiş olabilir. Bir başka ihtimal ise jailbreak'in gerçek olamaması. Jailbreak takımı, jailbreak tamamlandığında onu herkese açık olarak yayınlama sözü veriyorlar.

Haberin Devamı

Resimlerle: Lumia 920'yi denedik: Çok özel kareler

Kaynak: CHIP Online