Bilim - Teknoloji Windows Phone gaza bastı!
Paylaş
Windows Phone gaza bastı!

Windows Phone'un sadece 6 ayda başardığı bu iş, Microsoft'un yüzünü güldürüyor!

Apple ve Android telefonların rekabeti sürerken, yarışa yeni katılan Windows telefonlar da hızla yol alıyor. Henüz, pazar payı açısından çok büyük rakamlara ulaşamış olsalar da, Windows Phone kullanıcılarının sayısı yeni çıkan telefonlarla artmaya devam ediyor. Üstelik, uygulama indirme sayısı da katlanarak artıyor.

Haberin Devamı

Altı ay öncesine kadar, Windows Phone için indirilen toplam uygulama sayısı 1 milyar iken, son altı ayda bu rakam ikiye katlandı. Windows Phone yöneticileri, yeni işletim sisteminin 191 ülkeye yayıldığının da altını çiziyorlar. Bu pazarlardan sağlanan gelirin de olağanüstü şekilde arttığını vurguluyorlar. Artan uygulama gelirleri ile beraber, daha çok sayıda geliştiricinin de Windows Phone için uygulama geliştirmeye başladığını anlatan Microsoft yöneticileri, Windows Phone geliştiricileri için açtıkları servise üyeliğin de sadece 19 dolar olduğunu hatırlattılar.

Uygulama indirme hızındaki yüksek artış nedeniyle, önümüzdeki birkaç ay içinde 3 milyar indirme sayısına ulaşılacağı düşünülüyor.

Resimlerle: Windows Phone'lu 9 canavar!

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online