Bilim - Teknoloji Windows XP ölmüyor!
Paylaş
Windows XP ölmüyor!

Desteğin bitmiş olması da Windows XP'yi öldürmeye yetmiyor. İşte bunun yeni kanıtı!

Birleşik Krallık'ta yer alan 35 NHS (National Health Service - Ulusal sağlık servisi) vakfı halen Windows XP kullanmakta. Hükümet, Windows XP desteğinin 8 Nisan 2015'e kadar uzatılmış olan bir sürümünü 5.5 milyon dolar karşılığı satın almıştı ancak bahsi geçen vakıfların dörtte üçü, 2015 Mart tarihine kadar yeni sisteme geçireceklerini bildirmiş durumda. Fakat geri kalan vakıfların, ne zaman yeni sisteme geçecekleri bilmiyorlar. İşin kötüsü, yeni sisteme geçmek gibi bir niyetleri olduğu da düşünülmüyor. Bu da, ülkedeki sağlık hizmetleri açısından büyük bir kaygı oluşmasına neden oluyor.

Citrix'ten Jason Tooley'in söylediğine göre "kamu sektörünün geri kalanı gibi, NHS de az şey ile çok iş yapmanın büyük baskısı altında. IT bölümü de bundan ayrı değil."

Windows XP, 13 yaşında olmasına rağmen halen oldukça popüler bir işletim sistemi. Yaklaşık olarak her dört masaüstü bilgisayarın birinde kendini gösteren XP, Microsoft'un gelmiş geçmiş en popüler işletim sistemi olarak kabul ediliyor.

Belki de ironik bir şekilde, Windows XP genellikle firma ortamlarında (bankalar ve benzerleri) veya genellikle çok eski ev bilgisayarlarında kullanılmakta. Bu işletim sisteminin desteğinin bitimi ve buna bağlı olarak yaşamının sonu ise Nisan 2014 tarihinde başlamıştı...

Haberin Devamı

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Kaynak: CHIP Online