Bilim - Teknoloji Windows'taydı, cebe geldi!
Paylaş
Windows'taydı, cebe geldi!

Windows'un çok sevilen uygulamalarından birisi daha akıllı telefonlara geldi!

Microsoft, Mayıs 2012 tarihinde Windows 8'in çalışan ilk versiyonunu dünyaya tanıtırken, beraberinde bir de Fresh Paint uygulamasını görücüye çıkarmıştı. Dijital olarak çizim ve boyamaya yapmaya imkan tanıyan bu güzide uygulama, Microsoft Research'e ait aynı zamanda ilk ürün olma niteliğini de taşıyordu.

Haberin Devamı

Windows Phone blog'u üzerinden yayınlanan habere göreyse, uygulamanın Windows Phone versiyonu da neredeyse Windows 8 için üretilmiş olanıyla aynı detaylara sahip olacak. Temsili olarak birçok farklı fırçayı içerisinde barındıran uygulama, dijital olarak renklendirilmiş suluboya yapmamıza imkan tanıdığı gibi, dilediğimiz kadar rengi karıştırmayı mümkün kılıyor. Uygulamanın Windows Phone 8 versiyonundaysa, normalde bulunmayan çok farklı bir özellik dikkat çekiyor. Direk olarak telefonumuzun kamerasıyla birlikte çalışan Fresh Paint sayesinde, fotoğraflarımızı anında farklı renklere boyayabiliyoruz.

Fresh Paint tüm bunlarla da yetinmiyor ve kendisi tarafından yaratılan tüm resimleri, elektronik posta ya da kısa mesaj olarak yollamamıza, gerektiği taktirde SkyDrive hesabımızda depolamamıza müsaade ediyor. Uygulamanın tek sorunuysa en az 1GB'lık RAM'e sahip Windows Phone 8 işletim sistemlerinde çalışıyor olması ki bu da Windows Phone 7 kullanıcıları ve giriş seviyesi telefona sahip olanların, uygulamadan hiçbir şekilde yararlanamayacakları anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Gelen bir diğer habere göreyse Microsoft, Windows 8.1 ile uygulamayı birçok açıdan güncelleyecek. Firma tarafından verilen iş ilanlarına bakılırsa, daha çok 3D ile ilgili bir yenilik ile karşılaşmamız işten bile değil.

Kaynak: CHIP Online