Kültür - Sanat Wonder Woman’a yasak talebi
Paylaş
Wonder Woman’a yasak talebi

İsrail’le savaş halinde olan Lübnan’da, başrol oyuncusu İsrailli olan ‘Wonder Woman’ filminin gösterimi yasaklanmak isteniyor.

Lübnan, Türkiye’de 2 Haziran’da vizyona girecek olan ‘Wonder Woman’ filmini, başrol oyuncusu Gal Gadot İsrailli olduğu için yasaklamak istiyor. Bu talep, Lübnan ve İsrail arasında on yıllardır süren savaştan dolayı ülkenin gündemine girdi.

Yasaklama isteğinin Lübnan’ın Ekonomi Bakanlığı’ndaki sekiz komite üyesinden geldiği bildirildi. Yasak, henüz uygulamaya konulmadı.

‘Wonder Woman’ filminin çarşamba günü başkent Beyrut’ta en az bir sinemada gösteriminin yapılması planlandı. Filmin afişleri ve dijital billboard’lar şehrin sokaklarında yer alıyor.



Resmi olarak İsrail’le savaş halinde olan Lübnan’da İsrail ürünleri boykot ediliyor, Lübnan vatandaşlarının İsrail’e seyahat etmeleri ya da ülke ile irtibat kurmaları engelleniyor.

İsrail-Lübnan Boykot Destekçileri Kampanyası’nı yürüten bir grubun ‘Wonder Woman’ filmine karşı baskı yaptığı öğrenildi. Grubun Facebook sayfasında, Gal Gadot’un İsrail ordusunda askerlik yaptığı, Gazze kuşatması ve Filistin savaşına karşı İsrail ordusunu desteklediği hatırlatılıyor.
Amazon prensesi Diana Price’ın yani Wonder Woman’ın kahramanlık hikayesini anlatan, Patty Jenkins’in yönettiği ‘Wonder Woman’ filminde Gal Gadot’nun yanı sıra Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, Connie Nielsen ve Doutzen Kroes rol alıyor.

Haberin Devamı