Dünya WSJ: ABD Suriye'de 1000 asker bırakmaya hazırlanıyor

WSJ: ABD Suriye'de 1000 asker bırakmaya hazırlanıyor

Paylaş
WSJ: ABD Suriye'de 1000 asker bırakmaya hazırlanıyor

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi, Donald Trump yönetiminin 1000 kadar askeri bir süre daha Suriye'de bırakmaya hazırlandığını iddia etti. Gazete ayrıca Trump hükümetinin, Avrupalı müttefiklerinin terör örgütü YPG/PKK'ya eğitim ve destek vermesini istediğini de iddia etti

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar sürerken, Washington yönetiminin yaklaşık bin askerini bir süre daha Suriye'de bırakmaya hazırlandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Donald Trump yönetiminin çekilme sürecinin ardından Suriye'de yaklaşık bin askerini bırakmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

GÜVENLİ BÖLGE

Haberde, ABD yönetiminin, Türkiye, Avrupalı müttefikleri ve SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile şimdiye kadar yaptığı görüşmelerde, Suriye'nin kuzeyinde bir "güvenli bölge" oluşturulması için anlaşılamadığına dikkat çekildi.

ABD'nin YPG/PKK ile birlikte çalışmayı sürdüreceğine işaret edilen haberde, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden güneyine yayılan bin kadar askeri bölgede bırakmayı planladığı öne sürüldü.

''NET BİR RAKAM BELİRLENMEDİ''

Öte yandan haberde, Suriye'de ne kadar ABD askerinin bırakılacağı konusunda henüz net bir rakam belirlenmediğine de değinilerek, ilerleyen dönemde bu sayının azaltılabileceğinin altı çizildi. Haberde ayrıca ABD hükümetinin üstünde çalıştığı Suriye'den geri çekilme planlarında, Trump hükümetinin Avrupalı müttefiklerinin bölgede kalarak, YPG/PKK'ya eğitim ve destek vermesini istediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan ABD'li bir yetkili Türkiye ve ABD yönetimi arasında devam eden görüşmelerin "yapıcı" olduğunu, mülteci ve yerinden edilmiş kişilerin gönüllü olarak topraklarına geri dönmesi hususunda çalışıldığını söyledi. ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

DEAŞ İLE MÜCADELE

Amerikan Washington Post gazetesinde geçen ay yer alan ve adı açıklanmayan üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberde, Donald Trump yönetiminin çekilme sürecinin ardından Suriye'de yaklaşık 400 askerini bırakmayı planladığı ileri sürülmüştü.

ABD Başkanı Trump, aralık ayında yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ terör örgütünün neredeyse tamamen bitirilme noktasına geldiğini açıklamış ve bu süreçle birlikte artık Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekileceğini bildirmişti.

AA