Gündem WSJ'den gizli operasyon iddiası: Fransa infaz emri verdi

WSJ'den gizli operasyon iddiası: Fransa infaz emri verdi

Paylaş
WSJ'den gizli operasyon iddiası: Fransa infaz emri verdi

Wall Street Journal, Iraklı subaylara ve Fransız resmi görevlilere dayandırdığı haberinde, Fransız özel kuvvetlerinin son aylarda DAEŞ''e katılan Fransız vatandaşlarının takip ve infaz edilmesi için Iraklı askerlerle işbirliği yaptığını yazdı

Haberde, Fransız özel kuvvetlerin 'öncelikli hedef' olan en az 30 kişinin isimlerini ve fotoğraflarını, terörle mücadele eden Iraklı askeri birliklere ilettiği belirtildi. Musul operasyonunda görevli Iraklı komutanların verdiği bilgiye göre ise Irak ordusu, topçu ateşi ve kara operasyonlarıyla birçok Fransız vatandaşını öldürdü.


FRANSA'YA GERİ DÖNMELERİ ÖNLENİYOR


Haberde, söz konusu gizli operasyonun amacının, DAEŞ'e katılan Fransızların evlerine dönüp Fransa için bir tehdit oluşturmayacağının kesinleştirilmesi olduğu kaydedildi.

FRANSIZ SAVUNMA BAKANLIĞI YORUM YAPMAKTAN KAÇINDI


Gazeteye konuyla ilgili açıklamalarda bulunmak istemeyen Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Fransa kuvvetleri, Iraklı ve uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde çalışıyor" diyerek, bu gruplarla 'milliyetlerine bakılmaksızın' mücadele yürütüldüğünü belirtmekle yetindi.

LİSTE MUSUL OPERASYONUNUN BAŞINDA DAĞITILDI


Irak polisinden üst düzey bir subay ise WSJ muhabirlerine, IŞİD mensubu olduğu düşünülen ve Fransız yetkililer tarafından aranan 27 kişinin listesini ve bu kişilerden 5'inin fotoğraflarını gösterdi. Fransız özel kuvvetlerinin geçen yıl Musul operasyonunun başlangıcında listeyi dağıttığı belirtiliyor.