Bilim - Teknoloji Xbox One, onları "gömüyor!"
Paylaş
Xbox One, onları "gömüyor!"

Xbox One ile birlikte, Xbox 360 kullanıcılarının çok sevdiği bu oyunlar tarihe karışıyor olabilir!

Microsoft 2005'te, Xbox 360 konsolunu piyasaya sürmüştü. Bu konsol, alışılmış disk tabanlı oyunların yanı sıra, Xbox Live Arcade aracılığı ile daha küçük boyutlu oyunların indirilmesini ve oynanmasını da destekliyordu. Microsoft, daha sonra Xbox Live Indie oyunlarını da Xbox 360'a ekleyerek, küçük yapımcılara, oyunlarını konsol piyasasına yayın masrafı olmadan sürme imkanı tanımıştı.

Haberin Devamı

Çıkış zamanı yaklaşan Xbox One konsolu ise bu dinamiği değiştirmek üzere. Microsoft Xbox yöneticisi Phil Harrison'ın, Eurogamer ile bir röportajında onayladığı üzere, Xbox One için üretilen oyunlar, diskten veya indirilerek oynanmasına bakılmaksızın, gösterge panosunda sadece "Oyunlar" olarak gözükecek. Yani artık Arcade ve Indie oyunları görmek mümkün olmayabilir.

Xbox One, eski sistemin yerine, kullanıcılara kategorilerin ve sevilen oyunların yanı sıra öneriler sunan bir sistem kullanılacak. Peki bu gelişimin küçük yapımcılar için anlamı ne? Artık her üretici, yeni konsolda yer bulabilmek için Microsoft veya üçüncü bir parti ile bir yayınlama anlaşması düzenlemek zorunda.

Sony ve Nintendo, halen küçük üreticilere, oyunlarını belirli bir resmi yayınlama anlaşması olmaksızın indirilebilir içerik olarak sunma imkanı tanıyor. Microsoft'un yaptığı bu değişiklik bütün oyun piyasasını etkileyen bir değişiklik mi olacak, yoksa küçük yapımcıları diğer firmalara mı yönlendirecek? Sanırız bunu ancak zaman gösterebilir...

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: CHIP Online