Bilim - Teknoloji Xiaomi Mi 2, kullanıcı sayısıyla şaşkınlık yarattı
Paylaş
Xiaomi Mi 2, kullanıcı sayısıyla şaşkınlık yarattı

Akıllı telefon pazarının gün geçtikçe daha da büyük bir hacme kavuştuğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Hali hazırda 10 senelik bir geçmişi olan bu pazarın hala ulaşması gereken milyonlarca insan bulunuyor

Özellikle son yıllarda, akıllı telefon sektöründe boy gösteren firmaların da sayısında hatırı sayılır derecede bir artış oldu. Bu artışa en fazla katkı ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere Çin’den geldi. Birçok Çinli teknoloji üreticisi, soluğu gelişmekte olan bu pazarda aldı. Bu firmalardan birisi de şu aralar güzel bir ivme yakalamış olan Xiaomi.

Xiaomi üst segmentteki ilk modelini günümüzden 5 yıl önce satışa sunmuştu. Xiaomi Mi 2 ismi ile satışa sunulan cihaz, özellikle Çin’de geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı. Çinli üretici Mi 2’den kısa bir süre sonra da Mi 2S’i kullanıcıların beğenisine sunmuştu.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, geçtiğimiz gün Xiaomi Mi 2 ile ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Jun, Xiaomi Mi 2 ve Mi 2S’in satışa sunulmasının ardından 5 yıl geçmiş olmasına karşın bu cihazları 6 milyona yakın kişinin kullandığını açıkladı.

Bu açıklama aslında 2 şeyi doğruluyor. Birincisi, Xiaomi ciddi anlamda sağlam ve dayanıklı cihazlar üretiyor. İkincisi ise insanlar hala 4.3 inç ekrana sahip bir telefonla ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Belki de ileride daha fazla compact model görebiliriz.

Apple, Nokia’nın ürünlerini satıyor!

Haberin Devamı