Bilim - Teknoloji Xperia XZs Türkiye fiyatı ne kadar olacak?
Paylaş
Xperia XZs Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Sony’nin Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı küçük ama güçlü telefonu Xperia XZs şimdi de Çin’de ön siparişe sunuldu. Peki bu telefonun fiyatı ne kadar olacak?

Bilindiği üzere Mobil Dünya Kongresi’nde sahne alan Sony, Xperia XZ Premium ile birlikte XperiaXZs modelini de tanıtmıştı. Xperia XZ Premium’a nazaran biraz daha güçsüz olanXperiaXZs geçtiğimiz senenin amiral gemisi modelleriyle yarışacak güçte bir donanıma sahipti.
Sony, Mobil Dünya Kongresi’nde bu modelinin fiyatını 700 dolar olarak lanse etmişti. Fakat mobil dünyayı az çok takip ediyorsanız, bu tarz fuarlarda duyurulan fiyatların pek de gerçeği yansıtmadığını bilirsiniz.

GERÇEK FİYATLAR FUARDAN FARKLI OLABİLİYOR


Zira basit bir örnekle açıklayacak olursak, LG G6 fiyatı Mobil Dünya Kongresi’nde 650 Euro olarak duyurulmuştu. Fakat telefon hiç bir bölgede bu fiyattan satışa sunulmadı. Dolayısıyla fuarda duyduğumuz fiyatlarla, gerçekte karşılaştığımız fiyatlar arasında önemli farklılıklar olabiliyor.
Geçtiğimiz günlerde Hollanda’da ön siparişe sunulan XperiaXZs için 650 Euroluk bir etiket fiyatı belirlenmişti. Bu dolar kuruna çevirdiğimiz zaman az çok Sony’nin duyurduğu fiyata yakın bir fiyat diyebiliriz.

XZs, Hollanda’nın ardından şimdi de Çin’de ön siparişe sunuldu. Telefonun Çin’deki fiyatı ise 680 dolar olarak belirlenmiş durumda. Yani XperiaXZs’in fiyatı için dünyanın farklı noktalarında da olsa 700 dolar civarında diyebiliriz. Buradan yola çıkarak telefonun ülkemizdeki fiyatının da 3000 TL dolaylarında olacağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Nokia 8 amiral gemisi sınıfında bir model olmayacak

Haberin Devamı