Bilim - Teknoloji Xperia Z2 yola çıktı; geliyor
Paylaş
Xperia Z2 yola çıktı; geliyor

Daha Xperia Z1'e doyamamışken, Xperia Z2 söylentileri ortada dolaşmaya başladı bile...

Sony'nin geçtiğimiz günlerde tanıttığı ve haftalar öncesinden sızmaya başlayan "Honami" lakaplı Xperia Z1'in tanıtılmasına daha alışamamışken, Sony tarafından bir bomba daha sızdı. Evet, Xperia Z2 hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı bile. Gelen bilgilere göre Xperia Z1'den daha büyük bir ekrana sahip olacak olan Xperia Z2, ek RAM'lerle güçlendirilecek ve 2014 yılında bizlerle olacak. Peki, Xperia Z2 daha başka ne gibi özelliklere sahip olacak?

Haberin Devamı

Sony'nin yeni Xperia akıllı telefonları önümüzdeki yıllarda da çok konuşulacak gibi görünüyor. Suya ve toza karşı dayanıklı olacak olan Xperia Z2, şimdiden sızdı bile. Xperia Z1'in ekranından daha büyük bir ekrana sahip olacak olan Xperia Z2'nin 5.2 inç büyüklüğünde bir ekranla geleceği söylentiler arasında. 1080p Full HD çözünürlük desteği sunacak olan Xperia Z2, inç başına 506 piksel sunacak. Z1'in 5 inçlik ekranında inç başına 441 piksel düştüğünü hatırlatalım ve gelen bilgilere göre Xperia Z2'nin sahip olacağı bu iki özelliğin doğrulanmış gibi göründüğünü de söyleyelim. Diğer yandan kalbinde 4 çekirdekli Snapdragon S800 işlemci bulunduracak olan Xperia Z2, yine Z1'deki gibi 20.7 MP kameraya sahip olacak.

Haberin Devamı

Daha fazla RAM!

Sony Xperia Z2, tam 3 GB RAM'e sahip olacak. Bilindiği gibi şu an Xperia Z1 ve güçlü diğer telefonlarda 2 GB RAM kullanılıyor. Diğer yandan yeni nesil telefonların 3 GB RAM'le geleceği ise açık. Böylece Xperia Z2, önümüzdeki yıl da yarıştan kopmayacak gibi görünüyor. Ayrıca Android' 4.4 KitKat'le gelecek olan Xperia Z2, peki ne zaman piyasada olacak? Gelen ilk bilgilere göre Xperia Z2'nin Ocak ayında CES 2014 fuarında tanıtılması bekleniyor. Xperia Z2'yi tanıtımı takiben Nisan ayında raflarda görebiliriz.

Resimlerle: Sony Xperia Z Ultra'yı yakından inceleyin!

Kaynak: CHIP Online