Yaşam Xperia Z5 parmak izi sensörüne büyük şok!

Xperia Z5 parmak izi sensörüne büyük şok!

Paylaş
Xperia Z5 parmak izi sensörüne büyük şok!

Sony Xperia Z5 parmak izi sensörü hakkında büyük bir şok yaşanıyor.

Xperia Z5 parmak izi sensörü olmadan satışa çıkacak!

Evet yanlış okumadınız. Sony tarafından yapılan açıklamaya göre ABD topraklarında satılacak olan Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact modellerinde parmak izi okuma sensörü bulunmayacak. Cihazın sağ tarafında güç butonunun içerisinde yerleştirilen bu sensör olmadan cihazlar satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Eylül 2015’te IFA 2015 fuarında duyurulan yeni Xperia Z5 ailesi gerek kamera gerekse performans yönlerinden oldukça dikkat çekmişti. Modeller klasik Xperia ailesinin özelliklerine sahipten en önemli farklılık parmak izi okuyucusu tarafında yaşanmıştı. Sony, kendi tarihinde ilk defa Xperia Z5 ailesinde parmak izi okuma sensörüne yer verdi. Ancak bu özellik ABD’de kullanılamayacak.

Söz konusu bu uygulamanın sebebi henüz bilinmiyor. Bazı kaynaklarda parmak izi okuma sensörünün yine aynı yerde konumlandırılacağı ancak gerekli izinler alınana kadar çalışmayacağını dile getiriyor. İddiaya göre Sony, TSA’dan sertifika aldıktan sonra bir güncelleme yayınlanacak ve parmak izi okuma sensörleri çalışmaya başlayacak. Bu ilginç konu hakkındaki gelişmeleri sizlere ilerleyen günlerde aktaracağız.

Haberin Devamı

Dodge Viper ACR tanıtıldı!