Gündem Ya 8 bin lira ya da gözleri!

Ya 8 bin lira ya da gözleri!

Paylaş
Ya 8 bin lira ya da gözleri!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İstanbul'a gelen Suriyeli bir ailenin 7 aylık bebekleri, 8 bin lira bulunamazsa gözlerini kaybedecek

Yeni bir yaşam ümidiyle ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailenin dramı devam ediyor. Esenler’de bulunan bir binada kalan İsa ailesinin henüz 7 aylık olan bebekleri yüksek göz tansiyonu hastası. Doğuştan elleri ve ayaklarında altışar parmağı bulunan Mahmud İsa bebek, maddi imkansızlıktan dolayı tedavi ettirilemiyor.

Hayırseverlerin yardımını beklediklerini ifade eden baba Muhammed İsa “Biz Suriye’de savaştan kaçtık. Çocuğum çok rahatsız. 7 hastaneye gittik, bize ameliyat dediler. Ameliyat değerinin yaklaşık 8 bin lira olduğunu söylediler. İmkanımız olmadığı için ameliyat ettiremiyoruz” dedi.

'AMELİYAT OLMAZSA GÖZLERİNİ KAYBEDECEK'

“Çocuğumda yüksek göz tansiyonu var” diyen baba Mahmud İsa “Ameliyat olmazsa gözleri kör olacak. Biz hayırseverlerden yardım istiyoruz. Doktorların eğer ameliyat olmazsa çocuğumun kör olma durumu çok yüksek diyor. Ben çocuğumun kör olmasını istemiyorum. Ayrıca çocuğumun elleri ve ayaklarında doğuştan altışar parmakları var, bu da bir sorun” şeklinde konuştu.

'3 GÜNDE 100 LİRALIK İLAÇ MASRAFI VAR'

Çocuğuna 3 günde 100 liralık ilaç almak durumunda olduğunu sözlerine ekleyen baba Muhammed İsa “Aylık 300-400 liraya çalışıyoruz. Geçimimizi zor sağlıyoruz. Tedavi için yardım bekliyorum” dedi.

İHA