Ekonomi Yabancı fon yöneticileri Arbel için Mersin'e gitti

Yabancı fon yöneticileri Arbel için Mersin'e gitti

Paylaş
Yabancı fon yöneticileri Arbel için Mersin'e gitti

Arbel, grup şirketlerini Kanadalı Alliance ile tek çatı altına toplayarak hisselerini borsaya kote edince hisseler büyük prim yaptı. Bunu gören Kanadalı ve Amerikalı portföy yöneticileriyse Mersin'e geldi

HALKA ARZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haberin Devamı

Mersin merkezli Arbel Grubu, dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte Kanada’da da bakliyat ve hububat üretiyor. Dünyanın en önemli bakliyat üreticilerinden Kanada’nın ihracatının yüzde 30’u Arbel’in tesisleri üzerinden gerçekleşiyor. Bu yönü ile Kanada’nın önemli tarım kuruluşları arasında yer alan Arbel Grubu, iki yıl önce Toronto Borsası’nda şirket hisselerinin bir bölümünü halka arz ederek, Kanada’da kurumsallaşma ve finansal derinlik sağlama yönünden önemli bir adım atmıştı.

ŞİRKET HİSSELERİ YÜKSELDİ

Türkiye ve Kanada’nın en büyük bakliyat ihracatçısı Arbel, iki ay önce Toronto Borsası’na dönük önemli bir hamle daha yaptı. Arbel, geçen eylül ayında Kanadalı Alliance Grain Traders Income Fund’la birleşme kararı alarak grup şirketlerini Alliance Grain Traders Income Fund ile tek çatı altına topladı ve Toronto Borsası’nda hisselerinin tamamını kote etti. Bu işlem sayesinde iki yıl önce 5.4 dolar olan şirket hisseleri, son operasyonun ardından yaklaşık 27 dolara kadar yükseldi.

Haberin Devamı

YATIRIMLAR SÜRECEK

Operasyon, 150 milyar dolarlık fon yöneten Kanada, Amerika ve Avustralyalı portföy yöneticilerinin dikkatini çekti. Arbel Genel Müdürü Kadir Külahçıoğlu, operasyonun hemen ardından bir grup fon yöneticisinin Mersin’e gelerek, Arbel’in üretim tesislerini gezdiğini ve yapılan yatırımlardan çok etkilediklerini söyledi. Külahçıoğlu, “Fabrikayı gördükten sonra Türkiye’ye bakış açıları değişti. Yeni yatırımlar için Türkiye’de bir dizi çalışma yürüteceğiz. Bu Türkiye’nin imajı açısından da çok önemli” diyor.