Yaşam Yabancı gözüyle İstanbul

Yabancı gözüyle İstanbul

Paylaş
Yabancı gözüyle İstanbul

'Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2012' Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Les Arts Turcs ve Şengüler Turizm'in düzenlediği beşinci "Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2012" (Istanbul Photo Contest 2012) Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 20'nin üzerinde ülkeden 69 fotoğrafçının 324 fotoğraf karesiyle katıldığı yarışmada ilk üçe Norveç, Rus ve Amerikalı fotoğrafçılar girdi.

Yarışmayı kazananlar:

1-Erik Resch-Knudsen - (Norveç) Fotoğrafçı, emekli gezgin.73 yaşında. Istanbul'a 6 defa gelmiş ve İstanbul'u çok seviyor.

2-Elena Tatarinova - (Rusya) .Seyahat ve balayı fotoğrafçısı

3-Joshua Sterrett- (ABD) Fotoğrafçı. İstanbul'da sürekli fotoğraf çekiyor.

Kazanan fotoğraflar için tıklayınız

Jüride Karina Ustyan Yalçın,Ersin Kalkan,Selahattin Sevi,Kaan Koç,Ercan Arslan,Ercument Calışlar, Edip Pınarlı, Tugay Toydemir, Mufit Yetkin, Hüseyin Emiroğlu, Aydın Ugurlu ve Güngor Özsoy görev aldı.

HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Les Arts Turcs ve Şengüler Turizm bu yıl 15'inci yılını kutladı. Kültür turları yapan şirketin ortağı Nurdoğan Şengüler 5 yıl önce alternatif bir aktivite yapmayı hayal etti. Sonunda İstanbul ile ilgili uluslararası bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdi. 1 Nisan 2008 de istanbulphotocontest.com adlı bir internet sitesi kurdu ve 37 farklı ülkeden, 190 fotoğraf sanatçısı 950 fotoğrafla "Yabancı Seyyahlar Gözüyle İstanbul 2008" fotoğraf yarışmasına katıldı.

Yarışmanın ikincisine 40 ülkeden 213 fotoğraf sanatçısı 1117 fotoğraf karesiyle katıldı.

Bu yıl yarışmanın 5'incisini düzenleyen Nurdoğan Şengüler hayalinin gerçeğe dönüş öyküsünü su sözlerle anlattı: "İstanbul artık yükselen tarihi bir değer. Dış dünyada gidip görülmesi gereken en onemli kentler arasına çoktan girdi. Şehrin yaşam ve mistik enerjisi,sokak kedileri,yemek kültürü,bazarlar,tarihi eserler yabancıları büyülüyor. Bu yarışma İstanbul’un tanıtımı açısından da önemli bir değer kazanıyor.Artık bu yarışmadan edindiğimiz tecrübeyle İstanbul fotoğrafçılar açısindan bir çekim merkezi şehri diyebiliriz.'' dedi.


Haberin Devamı